- Publicitate -
Ad imageAd image

Subprefectul Dorin Buda mai sta in functie maxim o saptamana – Executivul a hotarat ca miercurea viitoare va oficializa injumatatirea numarului de subprefecti din tara

Ad imageAd image

Subprefectul Dorin Buda mai are timp o saptamana sa se razgandeasca in privinta depunerii demisiei din functia pe care o ocupa. Incepand de saptamana viitoare, in teritoriu va ramane doar un subprefect, in loc de doi, cati sunt acum.

In cadrul sedintei de miercuri, Executivul a hotarat, pe langa masuri de reducere a personalului din ministere, si injumatatirea numarului de subprefecti din tara. Potrivit premierulu Emil Boc, noile organigrame vor deveni oficiale incepand cu miercurea viitoare.

In urma cu putin timp, supbrefectul Dorin Buda, unul dintre cei mai competenti oameni din administratia judetului in ultimele doua decenii, a hotarat sa puna capat fragedei sale cariere de inalt functionar public, renuntand la functia ocupata. Buda si-a argumentat decizia prin lipsa sustinerii politice.

„In conditiile in care PDL, UNPR si UDMR sunt la guvernare, eu nu ma regasesc printre cei sustinuti in acest moment pe linie politica in functia pe care o ocup”, a afirmat Buda, facand referire la faptul ca Gyongyike Bondi, celalalt subprefect de Maramures, este exponentul UDMR si nu s-a pus problema inlocuirii sale. Astfel, Buda a decis ca e mai cuminte a renunta de buna voie la functie, desi, din punct de vedere legal, acesta ar putea da in judecata Guvernul, in cazul in care ar fi demis, avand toate premisele pentru a castiga procesul, avand in vedere calitatea sa de inalt functionar public.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu