- Publicitate -
Ad imageAd image

Cod portocaliu in Maramures: Ploile cuprind intreg judetul – Se anunta inundatii pe raurile Iza si Viseu

Ad imageAd image

Institutia Prefectului a primit o avertizare hidrologica de cod portocaliu pentru raurile din bazinele hidrografice Iza si Viseu. Avertizarea hidrologica este valabila pentru pana joi, la ora 10.00.

In acest interval, vor fi scurgeri de pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite ale cotelor de atentie si inundatie, cu propagare de viituri. Izolat sunt posibile cresteri importante de debite si pe raurile de munte din celelalte bazine hidrografice.

La aceasta ora ploua puternic, in special in zona de vest a judetului. In interval de ora si jumatate au cazut la statia hidrografica Ulmeni precipitatii care au totalizat 28, 5 l/mp. Nu au fost semnalate probleme sau producerea unei situatii de urgenta.

„Comitetele locale pentru situatii de urgenta trebuie sa verifice sectiunile cursurilor de apa, sa indeparteze materialului lemnos depozitat in zona malurilor, podurilor si podetelor, salubrizarea paraielor; curatirea santurilor.

De asemenea, membrii acestora vor supraveghea sectiunile de scurgere din apropierea podurilor si podetelor, fiind pregatiti de interventie operativa, impreuna cu pompierii militari pentru limitarea efectelor negative, mai ales in localitatile cu risc de inundatii, datorita scurgerilor de pe versanti”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Turistilor li se recomanda sa nu isi campeze corturile in apropierea torentilor de pe versanti, podurilor si podetelor, iar daca se aventureaza pe trasee montane sa isi anunte prezenta jandarmilor montani si salvamontistilor.

Codul portocaliu semnifica risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu