- Publicitate -
Ad imageAd image

UPDATE: Accident aviatic pe Aerodromul Tuzla – Ultimul bilant, 11 morti

Ad imageAd image

Zece persoane si-au pierdut viata, in urma accidentului aviatic petrecut, luni, pe Aerodromul Tuzla. Alte trei persoane sunt ranite, una dintre ele fiind in coma, si au fost transportate la spitalul judetean.

Ranitii vor fi preluati de un elicopter SMURD, pentru a fi adusi la un spital din Bucuresti, a declarat pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Din primele date detinute de lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, avionul Antonov 2 a luat foc la scurt timp dupa decolarea intr-un zbor de antrenament cu parasutisti.

Opt ambulante si mai multe masini de pompieri sunt la locul producerii accidentului aviatic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii Nationale, avionul AN-2, apartinand Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc, executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parasutare si s-a prabusit in jurul orei 17,40.

La bordul aeronavei se aflau patru membri ai echipajului si noua militari din cadrul Fortelor Navale. La scurt timp dupa decolare, aeronava a pierdut brusc inaltime si s-a prabusit. In urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora 18,15.

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a numit, prin ordin, o comisie de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii catastrofei aviatice de la Tuzla, precizeaza comunicatul.

Ultimul accident in care a fost implicat un avion de tip Antonov AN-2 a avut loc in urma cu doi ani, la 8 iunie 2008, cand un astfel de aparat de zbor s-a prabusit in localitatea Stefanesti, judetul Ilfov, cele doua persoane care se aflau in avion, respectiv pilotul si mecanicul, scapand nevatamate.

In cursul anului trecut au avut loc opt accidente in care au fost implicate avioane usoare de diferite tipuri. Doua persoane au murit si doua au fost ranite.

AN-2 este un biplan usor, monomotor, capacitatea fiind de 12 persoane, pe langa cei doi membri ai echipajului. Viteza maxima este de 258 km/h, viteza de croaziera: 190 km/h viteza de angajare (minima) circa 50 km/h, raza operationala: 845 km. A zburat pentru prima data pe 31 august 1947. Este folosit pentru transportul de pasageri, putand transporta 12 persoane, pentru parasutism si pentru lucrari agricole. A fost produs intre anii 1947-1992, fiind construite circa 18.000 de exemplare.

UPDATE:
Numarul decedatilor in accidentul aviatic de pe aerodromul Tuzla s-a ridicat la 11, dupa ce intre fiarele contorsionate ale avionului a mai fost gasit trupul neinsufletit al unei persoane, a declarat medicul coordonator al Serviciului de Ambulanta Judetean Constanta, Marian Beciu

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu