- Publicitate -
Ad imageAd image

Calin Bota si Mircea Dolha, singurii alesi care au fost de acord cu publicarea pe site a declaratiilor de avere, dupa pronuntarea deciziei Curtii Constitutionale

Ad imageAd image

Una dintre deciziile Curtii Constitutionale date in luna aprilie a venit ca o mana cereasca pentru sefii institutiilor publice si pentru alesii locali, care nu mai sunt obligati sa isi afiseze declaratiile de avere si de interese pe internet, asa cum se intampla pana acum.

Foarte atenti cu noile prevederi legale, cei vizati de depunerea declaratiilor respective nu au mai facut publice actele, cu toate ca pana acum au afisat o indiferenta fata de publicarea lor pe internet. Brusc, au ceva de ascuns. Ne intrebam ce.

Verificand site-urile celor doua institutii care conduc Judetul Maramures, respectiv Municipiul Baia Mare, putem constata faptul ca doar doua persoane, dintre cele cu functii de conducere, s-au declarat, in mod expres, de acord cu publicarea datelor.

Este vorba de viceprimarul Mircea Dolha si consilierul local Calin Bota. Cei doi si-au completat declaratiile de avere si de interese dupa decizia Curtii Consitutionale, iar acestea au fost publicate pe site-ul Primariei.

De asemenea, alte trei persoane apar pe site cu declaratii de avere. Este vorba de consilierul local Vasile Vlasin si directorii Vasile Barbul si Traian Floresa, ale caror acte au fost completate inca din primavara acestui an si au fost publicate pe internet. Ceilalti consilieri locali si sefi din Primarie nu considera ca ar trebui sa-si faca publice averile pentru ca, nu e treaba baimarenilor sa stie cat au agonisit intr-un an de pe urma salariului de bugetar sau a afacerilor pe care le deruleaza.

In ceea ce priveste Consiliul Judetean, doi dintre alesi si-au depus foile de avere. Este vorba de Liviu Nicu Pop si George Ilovan, care au fost foarte constiinciosi, completandu-si declaratiile inca din lunile ianuarie, respectiv februarie. Celor din structura de conducere, in schimb, prefera sa ne arate ca au de ascuns multe lucruri, incat le e jena sa ne arate cat de bine stau de acasa.

La Prefectura, situatie identica. Doar o persoana, Lacramioara Podut, si-a depus declaratia de avere, inca din prima parte a acestui an si a fost publicata pe site.

Legea nu ii obliga sa isi publice pe internet averile, insa fie-ne permis a ne indoi de transparenta pe care o afiseaza cei in cauza, daca nici macar salariile platite de noi toti, imobilele si cateva bunuri mai de pret pe care le detin nu le pot expune.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu