- Publicitate -
Ad imageAd image

Tenis: Rafael Nadal a castigat turneul de Mare Slem de la Wimbledon – „Rafa” ramane pe primul loc al clasamentului ATP

Ad imageAd image

Ibericul Rafael Nadal a cucerit trofeul de Mare Slem de la Wimbledon, dupa ce l-a invins in finala pe Tomas Berdych din Cehia, cotat cu a 12-a sansa la castigarea turneului. Nadal, favoritul doi al competitiei, a trecut de adversarul sau in trei seturi cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4, dupa un meci ce a fost asteptat cu sufletul la gura de multi fani ai tenisului, cucerind astfel cel de-al 41-lea trofeu de simplu din cariera.

Cu toate ca Berdych a avut un parcurs de exceptie pana in acest moment, eliminandu-i din competitie atat pe Roger Federer, castigatorul de anul trecut, cat si pe sarbul Novak Djokovic, cehul nu a mai reusit sa faca fata jocului puternic aratat de Nadal.

Pentru aceasta victorie, Nadal va fi recompensat cu un cec in valoare de 1.000.000 de lire sterline si 2.000 de puncte ATP, in timp ce Berdych va primi un cec in valoare de 500.000 de de lire sterline si 1.200 de puncte ATP.

Nadal va ramane pe primul loc al clasamentului general mondial, avand foarte mari sanse sa isi pastreze aceasta pozitie pana la sfarsitul sezonului competitional.

asport

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu