- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Germania – Argentina: 4-0 – Echipa lui Maradona, zdrobita si umilita de masina de goluri nemteasca

Ad imageAd image

Nici nu a inceput bine disputa dintre Argentina si Germania ca ‘necunoscutul’ Thomas Muller a si marcat pentru 1-0. De aici a pornit totul, absolut toate planurile lui Maradona fiind date peste cap de golul ‘copilului de mingi’. ” Dar, daca pastram posesia balonului, ei vor trebui sa alerge foarte mult pentru mult timp fara sa atinga mingea.”, declara ‘El Pibe d’Oro’ inainte de partida. S-a intamplat exact invers, Germania a marcat repede iar cei care erau trimisi in cautarea mingii erau argentinienii.

In ciuda scorului inregistrat la final, unul necrutator, Germania a marcat doar cand a trebuit si practic a fost ea insasi. Doua zile daca ar mai fi durat meciul, Argentina nu ar fi izbutit sa egaleze nationala Mannschaft-ului. Rezultatul acestui meci combinat cu scorul partidei Olanda – Brazilia, a fost raspunsul nationalelor europene, selectionate care au fost umbrite pana acum de puterile sud-americane. Brazilia – out in sferturi, Argentina la fel, dar pana acum doua zile majoritatea ‘expertilor’ garantau pentru o finala Samba versus Tango. Angela Merkel, Ballack, si intregul staff al nemtilor au zburdat la festivalul inceput in minutul trei, in timp ce arogantul Maradona, a aflat inca de la inceput cine e Muller si ca Divinitatea i-a trimis mesaje poate prea codate.

Noua din zece manageri ar lesina daca ar afla ca trebuie sa joace impotriva unei ofensive din care fac parte: Carlos Tevez, Gonzalo Higuain, Lionel Messi, Angel Di Maria sau Maxi Rodriguez. Dar, Loew e acea exceptie care a pregatit fara frica meciul si a facut din aceste super-nume niste simpli jucatori care se vad inofensivi in fata zidului ridicat de nemti. Lipsiti de idei, insistand poate prea mult pe faze individuale, argentinienii au asteptat pauza la fel de mult ca germanii, crezand in ideile ofensive gandite de ‘Butoiasul atomic’.

Intrati mai convinsi dupa pauza, sud-americanii au parut hotarati doar pana la marginea careului europenilor. La fel de taiosi ca si in meciul contra Angliei, nemtii au lovit dupa pauza inca de trei ori. Klose i-a egalat recordul legendarului Gerd Muller, iar Friedrick si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor. Asadar, visul sud-american ramane viu doar prin Uruguay, iar Germania sarbatoreste victoria istorica impotriva ‘pumelor’, asteptand Spania in semifinale.

campionatulmondial2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu