- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Paraguay – Spania – Cele doua echipe lupta pentru un loc in semifinale

Ad imageAd image

Spania, campioana europeana en titre, poate scrie istorie in meciul cu Paraguay, din sferturile Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, care va avea loc sambata, la Johannesburg.

Spania nu a ajuns niciodata in semifinalele Cupei Mondiale, oprindu-se de patru ori in sferturile de finala, intre 1934 si 2002. De partea cealalta, Paraguay a reusit deja sa faca istorie, sferturile de finala reprezentand cea mai mare performanta din istoria acestei echipe.

Ibericii au pierdut in 2002 in fata Coreei de Sud la loviturile de departajare, iar in 1994 a fost intrecuta deItalia cu 2-1. In 1986, Belgia a invins selectionata spaniola la loviturile de departajare, iar in 1934 Italia a invins Spania cu 1-0, intr-un meci rejucat. Spania a ajuns in primele patru din lume in 1950, dar la turneul din Brazilia, la care au participat doar 13 echipe, sistemul de desfasurare a fost diferit, cu doua faze ale grupelor.

Spania are o sansa de aur de a ajunge in semifinale, avand in vedere ca intalneste poate cel mai accesibil adversar in aceasta faza. Daca vor trece de Paraguay, in semifinale spaniolii ar urma sa infrunte invingatoarea dintre Argentina si Germania.

Paraguay a intrecut in optimi selectionata Japoniei, la loviturile de departajare (5-3) si probabil va adopta aceeasi tactica si mai departe, cu un joc inchis, cu riscuri minime. Selectionerul Gerardo Martino este inca in asteptarea primului gol reusit de atacantii sai, intre care se numara nume consacrate ca Santa Cruz, Cardozo, Valdez sau Barrios.

Vicente del Bosque nu va putea conta in meciul de sambata pe fundasul Raul Albiol si pe mijlocasul Javi Martinez, ambii accidentati. Fernando Llorente si Javi Martinez au jucat cu Athletic Bilbao in luna martie, intr-un amical castigat de Paraguay cu scorul de 3-1.

Cele doua echipe s-au intalnit la CM din 1998 si la CM din 2002, prima oara incheind nedecis (0-0), pentru ca apoi sa se impuna spaniolii cu scorul de 3-1. Un alt treilea meci, jucat pe pamant spaniol, in octombrie 2002, s-a incheiat cu rezultat alb, 0-0.

Meciul, care va avea loc pe stadionul ”Ellis Park” din Johannesburg (61.000 locuri), va fi arbitrat de guatemalezul Carlos Batres. Partida va fi transmisa in direct pe TVR 1, cu incepere de la ora 21.30.

Echipele probabile:

Paraguay: Justo Villar – Carlos Bonet, Antolin Alcaraz, Paulo Da Silva, Claudio Morel – Enrique Vera, Victor Caceres, Cristian Riveros – Lucas Barrios, Roque Santa Cruz, Nelson Valdez. Selectioner: Gerardo Martino.

Spania: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevila – Sergio Busquets, Xavi, Xabi Alonso, Andres Iniesta – David Villa, Fernando Torres. Selectioner: Vicente del Bosque.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu