- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Uruguay – Ghana – Surprizele optimilor se bat pentru un loc in semifinale

Ad imageAd image

Putina lume vede un meci ca acela dintre Uruguay si Ghana demn de un sfert de finala la Cupa Mondiala de fotbal, dar, in conditiile in care echipe ca Italia sau Franta au fost deja eliminate, fiecare dintre aceste doua formatii are acum sansa sa scrie istorie in Africa de Sud.

Ghana poate deveni prima echipa africana care atinge semifinalele competitiei, la doar a doua sa participare la Cupa Mondiala. Ghana poarta sperantele unui continent intreg, care gazduieste in premiera o competitie de asemenea anvergura, dupa ce celelalte cinci formatii africane au fost eliminate din faza grupelor.
Uruguay este un obstacol redutabil in calea visului ghanez si, prin extensie, african. Echipa lui Tabarez are o defensiva solida, care a cedat pana acum doar o singura data, in optimi, cu Coreea de Sud, iar tridentul ofensiv Forlan – Cavani – Suarez este unul letal. Daca Edinson Cavani inca nu a marcat, in schimb Forlan si Suarez au inscris cinci din cele sase goluri ale sud-americanilor la turneul din Africa de Sud (celalalt gol a fost opera lui Alvaro Pereira, fostul jucator de la CFR Cluj).

Pentru Uruguay aceasta campanie a fost cea mai de succes din ultimii 40 de ani, iar acum „celestii”, campioni mondiali in 1930 si 1950, vor sa ajunga din nou la statutul de putere mondiala in fotbal. In 1970, Uruguay ajungea in careul de asi al competitiei.

Necunoscutul selectioner sarb al Ghanei, Milovan Rajevac, are destule batai de cap inaintea partidei ce va avea loc vineri seara, la Johannesburg. Pe langa tensiunea enorma a unui asemenea meci, Rajevac nu poate conta pe Dede Ayew si Jonathan Mensah, ambii suspendati, iar fundasii Isaac Vorsah si Hans Sarpei sunt incomplet refacuti dupa accidentari.

Muntari, campion european cu Inter Milano, este posibilul inlocuitor pentru Ayew. Si atacantul-golgheter Asamoah Gyan a avut unele probleme medicale, dar va fi probabil titular, ca si Kevin-Prince Boateng, care a parasit terenul schiopatand la meciul cu SUA.
Oscar Tabarez a anuntat deja echipa de start, fundasul Godin, accidentat, fiind inlocuit cu Mauricio Victorino, in vreme ce Alvaro Pereira va fi doar rezerva, selectionerul preferandu-l pe Alvaro Fernandez.

Meciul dintre Uruguay si Ghana va avea loc vineri, de la ora 21,30, pe stadionul „Soccer City” din Johannesburg (88.000 locuri) si va fi arbitrat de portughezul Olegario Benquerenca. Partida va fi transmisa in direct pe TVR 1.

Uruguay: Fernando Muslera – Maximiliano Pereira, Diego Lugano, Mauricio Victorino, Jorge Fucile – Egidio Arevalo Rios, Diego Perez, Alvaro Fernandez – Diego Forlan – Edinson Cavani, Luis Suarez. Selectioner: Oscar Tabarez.

Ghana: Richard Kingson – John Pantsil, John Mensah, Lee Addy, Isaac Vorsah – Samuel Inkoom, Anthony Annan, Sulley Muntari, Kevin-Prince Boateng – Prince Tagoe (Kwadwo Asamoah), Asamoah Gyan.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu