- Publicitate -
Ad imageAd image

Pe surse: Cristian Anghel urmeaza a fi transferat la Penitenciarul Baia Mare, in cursul zilei de joi sau saptamana viitoare, marti

Ad imageAd image

De cateva saptamani, fostul primar Cristian Anghel solicita conducerii Penitenciarului Gherla si Administratiei Nationale a Penitenciarelor transferul sau la inchisoarea din Baia Mare. Fara absolut nicio explicatie si cu toate ca legea prevede ca persoanele private de libertate sa isi execute pedeapsa in penitenciarul cel mai apropiat de domiciliu (exceptie facand cazuri cand lucrul acesta nu e posibil), cererea lui Anghel a fost respinsa.

Asupra sa se fac diverse presiuni. Din interiorul sistemului penitenciar s-au ridicat voci care au sustinut ca Anghel este nevoit a plati taxa de protectie lumii interlope formate din detinuti periculosi si angajati ai Penitenciarului Gherla. Acesta este unul dintre motivele pentru care fostul primar baimarean a solicitat transferul.

Una dintre persoanele care a refuzat sa semneze pana acum actele pentru aducerea lui Anghel in Baia Mare a fost si Ioan Bala, directorul Administatiei Nationale a Penitenciarelor din Romania.

Surse din cadrul Penitenciarului (si ne referim aici la detinuti) ne-au sesizat faptul ca solicitarea lui Cristian Anghel a fost solutionata pozitiv, pana la urma. Zilele acestea, cererea sa fiind semnata si e o chestiune de timp pana la aducerea fostului primar la inchisoarea din Baia Mare.

Cel mai probabil, acesta va fi adus in cursul zilei de joi sau de marti. Acestea sunt zilele in care masina care transporta detinuti se deplaseaza de la Gherla la Baia Mare.

Contactat telefonic, Ioan Chindris, directorul Penitenciarului Baia Mare, a afirmat ca inca nu a fost informat cu privire la eventualul transfer al lui Cristian Anghel, iar decizia aceasta o iau oficialii de la Gherla.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu