- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Paraguay – Japonia: 5-3 (0-0) dupa penalty-uri

Ad imageAd image

La al doilea meci din acest turneu in care Honda nu a tras echipa dupa el, Japonia a facut un 0-0 trist impotriva nationalei Paraguayului. Sarac in ocazii, meciul ramane in istorie doar ca primul meci de la Campionatul Mondial din Africa de Sud care a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se stabili invingatoarea. Fotbalul sarac prestat astazi in Pretoria, face din razboiul iberic de deseara o confruntare aproape la fel de importanta ca accederea in semifinale.

Daca managerul niponilor, Takeshi Okada nu a facut nici o schimbare fata de primele trei meciuri disputate de trupa sa, sud-americanii au intrat cu cinci schimbari in randul primului unsprezece, fata de ultimul meci din grupe, cel cu Noua Zeelanda. Carlos Bonet si Antolin Alcaraz au intrat in spatele liniei ofensive formate din atacantii Edgar Benitez si Lucas Barrios. Japonia a inceput curajos, in secunda 30 Yoshito Okubo incercand sa-l surprinda pe portarul sud-americanilor cu un sut de la distanta, dar mingea a trecut alaturi.

Insa totul s-a stins pana in minutul 20, cand ambele echipe au avut cate o sansa mare de a deschide scorul. Primii au fost paraguayenii prin Lucas Barrios, care s-a debarasat de marcaj, dar a tras in portarul niponilor, Eiji Kawashima. La nici un minut dupa, Daisuke Matsui a izbit bara cu un sut de la distanta. Roque Santa Cruz si Honda au trecut si ei pe langa gol, iar la pauza scorul era acelasi ca din prima secunda. Paraguayul, cu doar trei goluri inscrise in grupe, are cea mai slaba ofensiva dintre echipele calificate in sferturi.

Cu un fotbal la fel de neaerisit in care zeroul de pe tabela din dreptul golurilor incasate e mai important decat cel din dreptul golurilor marcate, trei reprize au trecut pe langa jucatori fara sa se inregistreze mari sanse de gol. Benitez, Cristian Riveros si fundasul Tulio pot fi singurii suparati din pricina faptului ca n-au marcat, dar oricum nu meritau. Inevitabil, s-a ajuns la loviturile de departajare pentru a se hotara echipa care va da piept cu Spania sau Portugalia in sferturi.

Singurul jucator care a ratat de la punctul cu var a fost niponul Komano, la scorul de 3-2 in favoarea sud-americanilor. Asadar, cea mai necovingatoare trupa din America de Sud, Paraguay, va mai dormi inca cateva nopti in Africa de Sud, in timp ce cel mai mare continent nu va mai fi reprezentat de nici o selectionata.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu