- Publicitate -
Ad imageAd image

Biserica veche din Valenii Somcutei, monument aflat in patrimoniul UNESCO, a fost afectata de o ploaie torentiala cazuta la Somcuta Mare

Ad imageAd image

Intr-un interval de 45 de minute, la Somcuta Mare a cazut o cantitate de precipitatii care a totalizat 45-50 l/mp. Torentii de pe versanti au transportat material aluvionar care a blocat 8 podete. Apele revarsate au afectat 11 anexe gospodaresti si biserica veche din Valenii Somcutei, monument aflat in patrimoniul UNESCO.

De asemenea, au fost colmatate 11 fantani. Un echipaj de la Politia Somcuta Mare a dirijat circulatia rutiera si a asigurat ordinea publica pentru a permite pompierilor militari sa actioneze in vederea limitarii efectelor negative ale fenomenelor periculoase. La fata locului s-au deplasat cu o autospeciala  pompierii militari din subunitatea Somcuta Mare, impreuna cu membrii Comitetului local pentru Situatii de Urgenta, care au intervenit pentru decolmatarea podetelor si evacuarea apelor din fantanile colmatate.

„Au fost inundate in comuna Valea Chioarului (satele Curtuiusu Mare si Fericea), 9,25 hectare de teren cultivat, iar in orasul Somcuta Mare, 7 hectare de teren cultivat. Torentii de pe versanti au produs pagube pe o suprafata de 9,7 hectare de pasuni si fanete. Apele au degradat  0,4 km de drum national, 0,2 km de drum judetean (Somcuta Mare) si 2 km de drum comunal (Valea Chioarului)”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu