- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: FIFA interzice reuluarile pe ecranele stadioanelor a fazelor controversate

Ad imageAd image

Imensele greseli ale arbitrilor Jorge Larrionda (Uruguay) si Roberto Rosetti (Italia) in meciurile Germania-Anglia (gol inscris regulamentar de Lampard, dar nevalidat), respectiv Argentina-Mexic (primul gol al lui Tevez inscris dintr-o pozitie evidenta de offside) nu darama „zidul” pe care Federatia Internationala de Fotbal l-a ridicat impotriva propunerilor de a apela la reluarile tv pentru a evita astfel de situatii.

Purtatorul de cuvant Nicolas Maingot a sustinut o conferinta de presa in care a refuzat categoric sa discute despre arbitrajele contestate ale partidelor, mediatizate de televizunile din intreaga lume. In schimb FIFA s-a aratat nemultumita de faptul ca pe ecranele amplasate pe stadioane se difuzeaza reluari ale fazelor. “Nu avem nicio intentie de a deschide o discutie reveritoare la arbitrii in aceasta conferinta de presa”, a precizat Maingot, excluzand astfel inca de la inceput un comentariu asupra celor intamplate.

Pus in fata numeroaselor intrebari referitoare la „greselile arbitrilor”, la „lipsa inexplicabila a utilizarii imaginilor video” si a „rusinii” de care in aceste momente trebuie sa raspunda FIFA, purtatorul de cuvant a insistat ca astfel de teme nu vor fi abordate.

Maingot s-a limitat la a intari pozitia adoptata de International Board, supervizor al regulilor jocului. Mai mult de atat, principala nemultumire exprimata de oficialul FIFA s-a legat de difuzarea pe ecranul amplasat in interiorul stadionului „Soccer City” a reluarii fazei din care Tevez a inscris primul gol al Argentinei, in urma unei pozitii de off-side: “Nu ar fi trebuit sa existe acele reluari, iar de acum astfel de situatii nu vor mai avea loc”, a subliniat Nicolas Maingot.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu