- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Portugalia – Brazilia: 0-0 – Remiza echipelor calificate in optimi

Ad imageAd image

Portugalia si Brazilia au vorbit astazi la Durban aceeasi limba. Au oferit un spectacol modest in care nimeni n-a vrut sa riste. Doua echipe latine care au ascuns efectiv fotbalul, acel joc uluitor de cald si deschis la toate sireturile dramei, riscului si curajului.

Ori de cate ori apar în fotbal, brazilienii lasa, printre noi, o invidie si o nostalgie pe care rar o vezi. Totul pare posibil si simplu în jocul brazilienilor. Visele vin docil la picior. Nu exista gravitatie si frecare, tensiune si miza, nici adversar si nici înfrangere. Exista doar încrederea în placerea de a trai.

Din pacate acest fotbal a lipsit azi, chiar daca pe teren s-au aflat brazilienii si portughezii cu Cristiano Ronaldo in frunte. Unul dintre cele mai aşteptate dueluri din faza grupelor de la Mondialul din Africa de Sud s-a transformat astfel în cel mai urât meci de la turneul final.

Dar pana la urma si uratul are o estetica, una care se transpune in puncte. Brazilia si Portugalia merg cap la cap mai departe din aceasta grupa, iar fiecare asteapta acum sa vada daca Spania ii va fi urmatorul adversar.

Portarul minune al portughezilor, Eduardo, neinvins de multe luni de zile si-a pastrat inca odata poarta ferecata. Dani Alves l-a incercat primul in minutul 16, insa portarul Bragai a fost atent. Lusitanii raspund prin Raul Meireles care porneste un contraatac dus ca de obicei pe partea stângă si finalizat de Tiago cu un şut slab însă din marginea careului mare brazilian.

Cea mai mare sansa a primei reprize ii apartine lui Nilmar. Atacantul lui Villareal, excelent angajat în colţul careului mic portughez, a reluat, dar Eduardo a avut un reflex uluitor, iar mingea a lovit apoi bara portii sale. Parea semnalul brazilienilor, insa din pacate a fost unul surd. Acelasi Nilmar il intoarce pe toate partile pe Ricardo Costa, insa sutul sau trece apoi pe langa poarta.

Chiar inainte de pauza, Douglas Maicon centreaza perfect din banda dreapta iar Luis Fabiano a reluat cu capul din 6 metri milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Eduardo. A fost 0-0 la pauza iar cele doua echipe pareau multumite. Nici nu aveau de ce sa nu fie Brazilia ramanea lider iar Portugalia era calificata de pe locul doi.

Primele cinci minute ale reprizei secunde ii apartin super starului lusitan Cristiano Ronaldo. Pentru inceput pleacă pe partea stângă, la limita ofsaidului, dar centrarea sa e blocată excelent de Lucio intr-un moment decisiv. Apoi, Cristiano Ronaldo bate tare o lovitură liberă de la 40 de metri, iar colegul sau de la Real Madrid Pepe deviază periculos spre propria poarta, insa brazilienii scapa.

Acelasi insistent Cristiano inventeaza un contraatac, Lucio degajează greşit, dar Raul Meireles, dintr-o poziţie foarte bună, şutează insa Julio Cesar respinge! Cam atat a  oferit insa repriza secunda pentru ca pana la final exceptand un joc ferm doar Ronaldo printr-un sut din lovitura libera si Lucio care a reluat slab cu capul din colţul careului de 6 metri exact în braţele portarului Eduardo au mai dat emotii fanilor adversi. In rest totul a fost zero.

Cecle doua echipe merg mai departe asa cum era de asteptat din Grupa G, iar Coasta de Fildes, cea mai buna echipa a continentului african, in ciuda victoriei cu 3-0 in fata Coreei de Nord, merge acasa. In ceea ce priveste Brazilia, multi sustin ca de prea multe ori, Brazilia a fost construita gresit de antrenori mediocri.

Dunga a fost mereu contestat in presa braziliana insa Selecao pare dispusa sa se bata pentru titlul suprem in acest an, chiar daca astazi s-a relaxat. Portugalia lui Ronaldo va avea o misiune dificila in optimi insa cu putin noroc poate merge mai departe. De acum, rolul grupului va fi unul decisiv. Insa sa speram ca de acum se va da cu adevarat drumul la spectacol.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu