- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Japonia – Danemarca: 3-1 – Asiaticii se califica, europenii vin acasa

Ad imageAd image

Japonia a invins echipa Danemarcei cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, la Rustenburg, in Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, si s-a calificat in optimile de finala ale competitiei, faza in care va intalni formatia Paraguayului.

Japonia se arata a fi una dintre revelatiile turneului, castigand clar disputa cu danezii, prin golurile marcate de Keisuke Honda (17), Yasuhito Endo (30), Shinji Okazaki (87). Golul de onoare al danezilor a fost reusit de Jon Dahl Tomasson (81),

Fortati sa castige pentru a merge mai departe, danezii au inceput in atac partida, avand in fata o defensiva solida a niponilor. Tomasson a beneficiat de prima ocazie a intalnirii (6), dar nu a ajuns la o minge aruncata in careu.

Japonia a iesit din expectativa adoptata in primele minute si a inceput sa puna probleme foarte serioase apararii daneze, de doua ori in acelasi minut (13): Sorensen a respins din fata lui Matsui, iar apoi Hasebe a tras peste poarta dupa o infiltrare in careu. Meciul a curs frumos, iar Tomasson a ratat imediat la poarta cealalta ocazia deschiderii scorului (14).

Japonia avea sa marcheze in minutul 17, cand Honda a batut excelent o lovitura libera de la circa 30 de metri, iar balonul Jabulani s-a dus la coltul lung al portii lui Sorensen, care a plonjat tarziu: 0-1. Perioada de acalmie ce a urmat a fost punctata doar de o interventie a portarului nipon (22), dupa care niponii au lovit din nou: Endo si-a imitat colegul si a transformat in gol o noua lovitura libera, de la circa 27 de metri: 0-2.

Niponii, cu un presing ucigator, au condus tactic jocul si Okubo a fost aproape de un nou gol, in minutul 42, dar a ratat foarfeca din careu. Pana la pauza, fiecare echipa a mai avut o faza de poarta, danezii prin Ch. Poulsen (44) si Komano (44).

La reluare, Sorensen e din nou neatent la un sut al lui Endo, dar mingea atinsa de goalkeeper loveste bara (48). Ocaziile echipei lui Morten Olsen apar intamplator, cum se intampla si in minutul 52, cand Tomasson e aproape sa il invinga pe Kawashima (52). Danezii au incercat sa faca o munca de Sisif, in fata unei echipe nipone de muncitori, dar povara celor doua goluri a fost prea mare. Danemarca a mai avut cateva situatii bune, prin Eriksen (69) si mai ales prin Tomasson (71), care a luftat din mijlocul careului. Jakob Poulsen a avut o bara in minutul 80, iar apoi danezii au primit penalty, dupa un duel intre Hasebe si Agger. Tomasson a marcat (81), dupa ce portarul Eiji Kawashima a respins initial sutul atacantului danez: 1-2.

Shinji Okazaki (87) a transat disputa la capatul unei actiuni superbe de atac a asiaticilor: 1-3.

Japonia egaleaza cea mai buna performanta a sa, calificarea in optimi, realizata in 2002, la editia organizata impreuna cu Coreea de Sud.

Danemarca – Japonia 1-3 (0-2)

Au marcat: Jon Dahl Tomasson (81), respectiv, Keisuke Honda (17), Yasuhito Endo (30), Shinji Okazaki (87).

Jon Dahl Tomasson a ratat un penalty (81) – a respins portarul Eiji Kawashima.

Rustenburg, stadion ”Royal Bafokeng”: 40.000 spectatori; 12 grade Celsius

CM 2010, Grupa E

Au evoluat echipele:

DANEMARCA: 1. Thomas Sorensen – 6. Lars Jacobsen, 13. Per Kroldrup (18. Soren Larsen, 56), 4. Daniel Agger, 15. Simon Bist Poulsen – 10. Martin Jorgensen (14. Jakob Poulsen, 34), 2. Christian Poulsen, 12. Thomas Kahlenberg (21. Christian Eriksen, 63) – 19. Dennis Rommedahl, 9. Jon Dahl Tomasson (capitan) – 11. Nicklas Bendtner. Selectioner: Morten Olsen.

Rezerve neutilizate: 16. Stephan Andersen, 22. Jesper Christiansen – 23. Patrick Mtiliga, 5. William Kvist Jorgensen, 7. Daniel Jensen, 8. Jesper Gronkjaer, 17. Mikkel Beckmann, 20. Thomas Enevoldsen.

JAPONIA: 21. Eiji Kawashima – 3. Yuichi Komano, 22. Yuji Nakazawa, 4. Marcus ”Túlio” Lyuji Murzani Tanaka, 5. Yuto Nagatomo – 8. Daisuke Matsui (9. Shinji Okazaki, 74), 18. Keisuke Honda, 2. Yuki Abe, 17. Makoto Hasebe (capitan), 7. Yasuhito Endo (20. Junichi Inamoto, 90+1) – 16. Yoshito Okubo (15. Yasuyuki Konno, 88). Selectioner: Takeshi Okada.

Rezerve neutilizate: 1. Seigo Narazaki, 23. Yoshikatsu Kawaguchi – 6. Atsuto Uchida, 13. Daiki Iwamasa, 14. Kengo Nakamura, 19. Takayuki Morimoto, 10. Shunsuke Nakamura, 11. Keiji Tamada, 12. Kisho Yano.

Arbitru: Jerome Damon (Africa de Sud); arbitri asistenti: Celestin Ntagungira (Rwanda), Enock Molefe (Africa de Sud); arbitru de rezerva: Martin Hansson (Suedia)

Cartonase galbene: Endo (12), Nagatomo (26), Kroldrup (29), Bendtner (66), Ch. Poulsen (48).

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu