- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Olanda – Camerun: 2-1 – „Portocala mecanica” se califica de pe primul loc – Africanii nu reusesc victoria de onoare

Ad imageAd image

Olanda a invins Camerun cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, la Cape Town, in Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, si va juca in optimile de finala cu formatia Slovaciei.

Olanda s-a impus prin golurile marcate de Robin van Persie (36) si Klaas-Jan Huntelaar (83), intr-un meci in care pentru batavi cel mai important lucru a fost debutul lui Robben la Cupa Mondiala, in finalul partidei.

Intr-un meci fara o miza deosebita, soarta celor doua formatii fiind clara, Camerun a incercat sa lase o impresie buna in fata Olandei la ultimul meci al ”Leilor Neimblanziti” la turneul sud-african. Africanii au jucat ofensiv si au incercat sa puna in pericol poarta batava, in vreme ce ”portocala mecanica” a raspuns cu un joc bun de aparare si iesiri pe contre.

Chedjou a avut primul sut la poarta lui Stekelenburg (4), dupa care van der Vaart a tras pe langa poarta lui Souleymanou (5). Van Persie a ratat deschiderea scorului in minutul 19, cand a preluat la marginea careului dar a tras modest. Portarul camerunez a fost la post si la lovitura libera batuta de van der Vaart (26).

Kuyt a irosit o ocazie foarte mare (32), din careu, la pasa lui Boulahrouz, dupa care van Persie a fost angajat de van der Vaart si a inscris pe sub portar: 0-1 (36). Bong a avut posibilitatea de a puncta inainte de pauza, dar a tras intr-un fundas (38).

Van Persie e din nou aproape de gol, dupa pauza (50), dar portarul camerunez a aparat. ”Leii” au incercat cu toate fortele sa marcheze un gol, dat Eto’o a fost blocat dupa o actiune pe cont propriu (59), iar Makoun a tras slab si Stekelenburg a respins (62).

In cele din urma golul a venit, fiind marcat de Eto’o, dintr-un penalty acordat dupa hentul lui van der Vaart, la lovitura libera executata de Geremi: 1-1 (65). De Jong a fost aproape sa readucaOlanda in avantaj, dar a reluat pe langa poarta (68).

Camerunezii au continuat sa atace in valuri, in cautarea unei victorii de palmares, dar i-au permis sa evolueze in premiera si veteranului Rigobert Song, care a debutat la CM din 1994, cand avea 17 ani. Geniul lui Robben a iesit la iveala destul de repede, jucatorul lui Bayern sutand in bara, dupa care Huntelaar a avut de indeplinit o formalitate, iar Olanda a preluat din nou conducerea: 1-2 (83).

Un succes meritat al Olandei, care a facut un joc mai bun decat pana acum, e drept fara presiunea unui rezultat, in timp ce camerunezii nu au reusit un rezultat bun, chiar daca au luptat mult pentru el.

Camerun – Olanda 1-2 (0-1)

Au marcat: Samuel Eto’o (65 – penalty), respectiv, Robin van Persie (36), Klaas-Jan Huntelaar (83).

Cape Town, stadion ”Green Point”: 60.000 spectatori; 15 grade Celsius

CM 2010, Grupa E

CAMERUN: 16. Hamidou Souleymanou – 8. Geremi Njitap, 19. Stephane Mbia, 3. Nicolas Nkoulou (4. Rigobert Song, 73), 2. Benoit Assou-Ekotto – 7. Landry Nguemo, 11. Jean Makoun, 14. Aurelien Chedjou, 12. Gaetan Bong (23. Vincent Aboubakar, 56) – 9. Samuel Eto’o (capitan), 13. Eric Choupo Moting (17. Mohamadou Idrissou, 72). Selectioner: Paul Le Guen.

Rezerve neutilizate: 1. Idriss Carlos Kameni, 22. Guy Roland Ny Assembe – 6. Alexandre Song, 21. Joel Matip, 5. Sebastien Bassong, 10. Achille Emana, 15. Achille Webo.

OLANDA: 1. Maarten Stekelenburg – 12. Khalid Boulahrouz, 3. John Heitinga, 4. Joris Mathijsen, 5. Giovanni van Bronckhorst (capitan) – 7. Dirk Kuyt (17. Eljero Elia, 66), 6. Mark van Bommel, 10. Wesley Sneijder, 8. Nigel de Jong, 23. Rafael van der Vaart (11. Arjen Robben, 73) – 9. Robin van Persie (21. Klaas-Jan Huntelaar, 58). Selectioner: Bert van Marwijk.

Rezerve neutilizate: 16. Michel Vorm, 22. Sander Boschker – 15. Edson Braafheid, 2. Gregory van der Wiel, 13. Andre Ooijer, 18. Stijn Schaars, 14. Demy de Zeeuw, 20. Ibrahim Afellay, 19. Ryan Babel.

Arbitru: Pablo Pozo; arbitri asistenti: Patricio Basualto, Francisco Mondria (toti din Chile); arbitru de rezerva: Khalil Al-Ghamdi (Arabia Saudita)

Cartonase galbene: Kuyt (17), Nkoulou (26), Rafael van der Vaart (65), van Bronckhorst (70), Mbia (81).

agerpres

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ddH5zQg4oxU&feature=player_embedded[/youtube]

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu