- Publicitate -
Ad imageAd image

Dumitru Matei: „Lebenitarii au devenit subiectul zilei fiindca in registrul in care scrie lebenita, incasarea e 0. E ca si cu florarii. Primaria le lua banii, numai daca aveau cu ei si o plasa”

Ad imageAd image

Consilierul local Dumitru Matei afirma ca ejectarea comerciantilor ambulanti de pepeni de pe strazile si trotuarele din Baia Mare are la baza si alte motive decat cele invocate oficial. Argumentul alesilor locali a fost acela ca Baia Mare are nevoie de un comert civilizat.

Ciudat este ca situatia „lebenitarilor” a fost una bine cunoscuta in municipiu, insa pana acum nimeni nu a ridicat aceasta problema in Consiliul Local. Brusc, „lebenitarii” deranjeaza. Intrebarea este pe cine?

„De ce lebenita a devenit subiectul zilei? Pentru ca a fost propus de coalitia majoritara. Acest scandal a izbucnit pentru ca s-au incalcat niste reguli.

In registrul in care scrie lebenita, incasarea e 0. Atunci, a inceput toata lumea sa umble dupa lebenita”, a spus Matei.

Despre ce registru este vorba, nu e greu sa ne dam seama. In unele cazuri, banii au ajuns in Primaria Baia Mare fara a avea la baza anumite acte. Era suficienta si… o plasa. Data cui trebuie.

Alesul social-democrat a facut o paralela cu situatia florarilor, care acum cativa ani s-au aflat intr-o situatie asemanatoare. Pana la reglementarea comercializarii florilor pe raza Municipiului Baia Mare, florarii vindeau la voia intamplarii, dupa cum primeau unda verde din partea executivului Primariei.

Suspiciunile legate de modul in care „lebenitarii” au inceput sa vanda anul acesta pornesc si de la faptul ca intre Primarie si acestia nu s-au incheiat contracte, in schimb s-au emis facturi si chitante.

„Se pare ca chitanta a fost cumparata. In mod normal, nu se pot da chitante inainte de contracte. Acum cativa ani, a fost o problema cu chioscurile de flori. Nu ne-a venit sa credem ce se vorbea la ora aceea legat de chioscuri. Ca Primaria sa ia banii florarilor, acestia trebuia sa aiba cu ei si o plasa”, a spus Dumitru Matei.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu