- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Australia – Serbia: 2-1 – Surpriza Grupei D – Serbia isi face bagajele

Ad imageAd image

Celebri pentru atitudinea lor razboinica, sarbii lui Radomir Antici nu au reusit sa se califice dintr-o grupa pe care majoritatea specialistilor au considerat-o facila pentru puternica reprezentativa plava. Echipa care a umilit Romania in preliminarii a pierdut si ultimul meci din grupa, fiind surprinzator invinsa de artagoasa echipa a Australiei, care desi a castigat aseara, pleaca si ea acasa de la Campionatul Mondial din cauza golaverajului inferior Ghanei.

Selectionerul Pim Verbeek a aliniat un prim unsprezece asteptat, fara prea mari surprize. Singura incertitudine dinaintea meciului, titularizarea lui Mark Bresciano s-a confirmat pana la urma, Holman luand loc pe banca. In locul suspendatului Craig Moore, poate cel mai experimentat si important fundas australian, Verbeek l-a trimis in teren pe Beauchamp, iar colosul de 1,92 cm s-a descurcat excelent in fata puternicilor atacanti sarbi.

De partea cealalalta, Radomir Antici nu l-a titularizat pe fundasul stanga de la Lazio Roma, Alexandr Kolarov, care i-a lasat locul in unsprezecele de start lui Obradovic. In rest, fara surprize, poate doar asezarea tactica a Serbiei parand putin diferita fata de ceea ce se astepta. Meciul avut doua reprize diferite, prima parte fiind dominata autoritar de europeni. Debutul meciului a consfiintit si primele ocazii de gol la poarta lui Mark Schwarzer, Milos Krasici in doua randuri si Jovanovic fiind blocati de excelentul portar australian.

Acelasi goalkeeper intervine salvator in minutul 20, atunci cand fundasul lateral dreapta de la Chelsea, Branislav Ivanovici, prinde un sut exceptional, dar replica lui “King Mark” este perfecta. Prima incercare timida de gol a australienilor vine in urma unei faze fixe. Excelent jucator in jocul aerian, mijlocasul lui Everton si golgeterul in activitate al nationalei australiene, Tim Cahil se inalta la centrarea lui Bresciano dar reia pe langa poarta lui Stojkovic.

La faza imediat urmatoare, Krasici centreaza din banda dreapta, iar Nikola Zigic reia cu capul din apropiere pe langa poarta. In minutul 38, mijlocasul lui CSKA Moscova, Milos Krasici, jucator curtat de Juventus Torino reuseste sa deschida scorul insa centralul Jorge Larrionda anuleaza reusita pe motiv de offside. Pana la pauza am notat suturile puternice ale australienilor din minutul 42, suturi blocate de defensiva plavilor.

La reluare, tot sarbii par mai decisi. Beauchamp si Wilkshire sunt avertizati cu cartonase galbene iar Pim Verbeek incepe sa-si piarda din nou cumpatul. Parca se astepta la o noua eliminare. Zigici le da emotii australienilor in minutul 51, cand il dribleaza scurt pe Lucas Neill si trage peste poarta. Replica australiana vine de la Jason Culina, fostul jucator al lui PSV Eindhoven insa nu reuseste sa-l invinga pe Stojkovic.

In minutul 60, portarul sarb intervine excelent la sutul bun din lovitura libera expediat de Mark Bresciano. Imediat, Antic schimba: Krasici este inlocuit de fostul jucator al lui Manchester United, Zoran Tosic. Duelul Bresciano-Stojkovic continua, portarul sarbilor intervenind din nou excelent la suturile puternice expediate de fostul mijlocas al Parmei.

Pim Verbeek muta si el. Il scoate pe Mark Bresciano, epuizat dar si pe Valeri si apeleaza la Homann si Scott Chipperfield. In minutul 69, “cangurii” dau lovitura: Tim Cahil, revenit dupa eliminarea din partida cu Germania se inalta si inscrie cu capul primul sau gol la un Campionat Mondial. In acelasi timp, Germania conducea Ghana cu 1-0.

Elevii lui Antic incearca sa raspunda imediat, insa Dejan Stankovic suteaza defectuos. Doua minute mai tarziu, Holmann impresioneaza din nou: sutul sau fabulos de la 30 de metri ajunge direct in plasa portii lui Stojkovic, iar Australia conducea Serbia cu 2-0. Zdravko Kuzmanovic intra si el la sarbi in locul lui Lazovic, iar Stankovic incearca din nou sutul de la distanta, fara rezultat pe tabela de marcaj.

Sarbii reusesc totusi sa inscrie prin Pantelic care reduce din handicap in minutul 85. Pana la final, Schwarzer, unul dintre cei mai buni australieni astazi, mai scoate un sut periculos expediat de Zoran Tosici, iar partida se incheie cu victoria australienilor scor 2-1. Un rezultat care insa nu ajuta niciuna din cele doua formatii, Germania si Ghana mergand cot la cot mai departe din Grupa D.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu