- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Slovenia – Anglia: 0-1 – Anglia merge mai departe de pe locul secund – Slovenia, trimisa acasa de golul americanilor din cealalta partida

Ad imageAd image

Aflata cu cutitul la os, Anglia lui Capello a prestat in sfarsit fotbalul asteptat de fani, fotbalul jucat in preliminarii. Cu mici retusari in echipa, nationala albionului a aratat altceva cu Defoe, Milner si Barry pe teren. Desi presiunea invocata de managerul italian din meciurile precedente s-a mutat pentru aceasta partida, de aceasta data Anglia si-a facut jocul linstita disparand blocajele de orice fel.

A fost pentru prima data la acest Mondial, cand corul infernal al vuvuzelelor sud-africane au fost infrante de ceva, mai exact de cantecele fanilor englezi si de imnul „God Save The Qeen”. Grabita sa le sa cante prohodul englezilor, presa occidentala are acum despre ce scrie.

Anglia nu a stralucit, si-a asigurat calificarea, dar a uitat sa inscrie golul doi pentru a evita in optimi primul loc al grupei D. Vom avea intr-o mare proprtie o finala in optimi, Anglia – Germania! In cateva ore se vor clarifica lucrurile si vomm alfa exact care sunt optimile cu numarul trei si patru.

Daca in tabara engleza s-a declansat bucuria generala dupa calificarea in optimi, slovenii au trait un adevarat cosmar, afland dupa terminarea meciului ca SUA a inscris impotriva Algeriei si sunt trimisi acasa.

Scorul de 1-0 inregistrat la final intre Anglia si Slovenia, putea sa se schimbe in favoarea oricarei echipe. Pe parcursul meciului, Anglia si-a creat o sumedenie de ocazii, in prima repriza venite in special pe flancul drept acolo unde actiona Milner si Johnson, iar in repriza secunda s-a trezit la viata si partea stanga, acolo unde Cole a facut legea.

Dar, Gerrard, Rooney si Lampard nu au putut dubla avantajul adus de Defoe din centrarea lui Milner. Iar daca aceste ratari nu s-au razbunat pe finalul meciului cand slovenii s-au aflat in ofensiva, s-au razbunat dupa meci, cand SUA a inscris impotriva Algeriei. De sutul simbolului lui Liverpool, Gerrard, si de bara lui Rooney si-au amintit la sfarsit fanii, care combinau teama cu fericirea cand vine vorba de o intalnire cu rivala Germania.

Dar pentru a se implini aceasta optime de finala, Germania trebuie sa treaca mai intai de ultima speranta a continentului negru, Ghana. Increzator inainte de meci, Matjas Kek aproape ca a picat din picioare la aflarea vestii ca golul lui Donovan i-a scos din calculele calificarii.

Golul anulat corect de centralul disputei Slovenia – SUA, n-a mai contat in clasament pentru ca fotbalistul lui LA Galaxy a inscris in ultimele secvente ale partidei cu Algeria si a trimis Statele Unite ale Americii pe prima poizitie a grupei.

Asadar, Anglia isi continua parcursul la Campionatul Mondial cu speranta ca echipa nu va mai intra in acele gropi de care au dat in primele doua partide, in timp ce Slovenia isi face bagajele catre casa, deoarece a murit ca speranta.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu