- Publicitate -
Ad imageAd image

Maramuresul sub amenintarea inundatiilor – Avertizare de cod galben hidrologic pentru raurile Iza si Viseu

Ad imageAd image

Avand in vedere prognoza meteorologica si situatia hidrologica actuala, Institutul National de Hidrologie si Gospodarie a Apelor a avertizat Institutia Prefectului de instituirea codului galben in bazinele hidrografice ale raurilor Iza si Viseu. Avertizarea hidrologica este valabila pentru intervalul 22 iunie ora 14.00- 24 iunie ora 16.00.

Sunt mentionate scurgeri importante de pe versanti, torenti , paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri de debite cu depasirea cotelor de inundatie si de atentie. In adresa se specifica ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ale celor doua rauri. De asemenea, se pot produce, izolat, cresteri de debite pe raurile din zonele de munte.

„Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a solicitat sa fie avertizate comitetele locale pentru situatii de urgenta si fie monitorizata evolutia situatiei hidrometeorologice de catre centrul Operational al ISU Maramures si Dispeceratul SGA.

Se impune verificarea de catre membri comitetelor locale pentru situatii de urgenta a sectiunilor de scurgere, mai ales in dreptul podurilor si podetelor, supravegherea albiilor, cursurilor de apa pentru limitarea efectelor cu risc la inundatii a localitatilor de pe versanti”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda turistilor sa nu se campeze in zona podurilor si podetelor, iar in cazul in care se deplaseaza pe trasee montane sa isi anunte prezenta in zona jandarmilor montani si salvamontistilor.


ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu