- Publicitate -
Ad imageAd image

Subprefectul Dorin Buda, despre hotararea care a pus pe jar „lebenitarii” din Baia Mare: „Hotararea de Consiliu Local este valabila” – Comerciantii se vor adresa instantei

Ad imageAd image

Hotararea de Consiliu Local prin care se suspenda emiterea de autorizatii pentru comerciantii ambulanti de legume si fructe ce vand produse pe raza Municipiului Baia Mare ar putea fi atacata in contencios administrativ.

Subprefectul Dorin Buda afirma ca hotararea respectiva este legala, astfel ca institutia pe care o reprezinta nu va lua nicio masura care ar putea impiedica aplicarea ei.

„In urma sesizarilor dumneavoastra si a celor venite din partea comerciantilor, am analizat Hotararea Consiliului Local. Nu consideram ca este o hotarare de patrimoniu, atata vreme cat ea se refera la suspendarea emiterii unor autorizatii.

Nu se refera strict la inchirierea sau concesionarea domeniului public. Acesta este punctul nostru de vedere, dupa ce ne-am consultat cu mai multi juristi ai institutiei”, a declarat Buda.

ZiarMaramures.ro a sesizat Prefectura Maramures cu privire la faptul ca hotararea prin care s-a suspendat emiterea de autorizatii pentru comerciantii ambulanti (in special „lebenitari”) este nelegala, ea fiind adoptata cu un numar insuficient de voturi (minim 16), ea fiind o hotarare de patrimoniu.

De asemenea, fiind un act normativ, prevederile hotararii ar fi trebuit mediatizate in presa centrala si locala, publicate pe site-ul primariei si dezbatute in cadrul unei sedinte publice, conform legii.

Reprezentantii comerciantilor au protestat fata de masura luata de alesii locali si afirma acelasi lucru, invocand „legea contenciosului”. Urmeaza ca „lebenitarii” sa se adreseze instantei de judecata, cerand anulara hotararii.

Ciprian DRAGOS

Foto: Dorin MACIOVAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu