- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Grecia – Argentina: 0-2 – Confirmand statutul de favoriti, argentinienii bat tot in grupe si se califica in optimi

Ad imageAd image

Argentina a invins Grecia cu scorul de 2-0 (0-0), marti, la Polokwane, pe stadionul ”Peter Mokaba”, in Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, şi va juca in optimi cu formatia Mexicului.

Martin Demichelis (77) şi Martin Palermo (89) au marcat cele doua goluri ale meciului, unul controlat categoric de sud-americani.

Grecii au inceput cu o formula de joc in care erau şase fundaşi sau jucatori care au mai jucat in defensiva şi prima parte a meciului cele doua echipe nu s-au deranjat prea tare, fie ca nu au incercat, cazul elenilor, fie nu au reuşit (e drept fara a risca), aici fiind cazul sud-americanilor, care s-au lovit de o aparare pe mai multe randuri a echipei antrenate de Rehhagel.

Totuşi, inevitabil, ocaziile au inceput sa apara la poarta lui Tzorvas: Aguero a tras bine, dar portarul grec a respins (19), Tzorvas remarcandu-se şi la bomba de la 30 de metri a lui Veron (19). Acelaşi Aguero a fost aproape de deschiderea scorului, dar şutul sau din careu a fost respins de Vyntra (32).

Prelungirile primei parti i-au oferit posibilitatea lui Tzorvas sa se remarce la mingile trimise de M. Rodriguez şi Messi (45+1). Chiar daca aveau nevoie de mai mult decat un egal, grecii nu au tras nici macar un şut spre poarta lui Romero in prima repriza.

In mod paradoxal, dupa pauza, Rehhagel a scos un mijlocaş şi a introdus inca un fundaş, Spyropoulos. Tactica falimentara pentru antrenorul german, care in repriza secunda i-a pierdut şi pe Katsouranis şi Torosidis, accidentati, ramanand cu un singur atacant, cand echipa avea nevoie de un succes, chiar la mai mult de un gol.

Samaras a ratat singura ocazie a grecilor (48), şutand periculos dupa o actiune solitara. Insa, cel mai bun om de pe teren, portarul Tzorvas, s-a remarcat la şuturile lui Messi şi Bolatti (69). Martin Demichelis a reuşit sa inscrie pentru echipa lui Maradona (77), in urma unei faze fixe: 0-1. Messi a trecut iar pe langa gol in minutul 86, cand mingea şutata de el a lovit bara. Martin Palermo a marcat al doilea gol al Argentinei, in min. 89, reluand in plasa balonul respins de portar la şutul lui Messi: 0-2.

Grecii au alergat dupa o egalare, care le-ar fi asigurat o ieşire onorabila din competitie, dar nu au putut mai mult, in fata unei echipe net superioare valoric.

Stelistul Pantelis Kapetanos a jucat doar in primul meci al grecilor in turneu, elenii reuşind la competitia din Africa de Sud primul gol şi primele puncte (cu Nigeria, 2-1).

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu