- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Nigeria – Coreea de Sud: 2-2 – Asiaticii avanseaza in optimi, „vulturii” zboara acasa

Ad imageAd image

Meci frumos pe Moses Mabhida Stadium din Durban, cu multe rasturnari de situatie, unde Nigeria si Coreea de Sud si-au jucat pana la final sansele de a obtine locul secund in grupa B a Campionatului Mondial din Africa de Sud.

Daca in prima parte a confruntarii africanii au visat frumos (in asteptarea unor vesti bune de la cealalta partida a grupei, de unde jucatorii lui Lars Lagerback aveau nevoie si de ajutorul Argentinei, ajutor care in final a venit, dar a fost inutil), sfarsitul primei reprize si mai ales startul partii secunde le-a fost fatal nigerienilor, care in urma unor momente de neatentie sau a unor greseli individuale, au dat ocazia Coreei de Sud de a-si trece in palmares cea de-a doua participare in faza optimilor de finala dupa cea din editia 2002.

Meciul a inceput cum nu se putea mai prost pentru asiatici, nevoiti sa alerge dupa egalare inca din minutul 12 cand in urma unei centrari a lui Odiah si a unei greseli colective din apararea Coreei de Sud, Uche nu a iertat si a deschis scorul: 1-0 pentru Nigeria.

Lucrurile pareau sa mearga bine in ceea ce ii priveste pe africani, insa fazele fixe au reprezentat momentele cheie care au decis in mare parte soarta echipei calificate si a celei eliminate: prima dintre ele in minutul 37 cand Lee Jung Soo a finalizat din fata portii in urma unei lovituri libere de pe partea stanga si a egalat scorul pe tabela. Al doilea gol pentru jucatorul lui Kashima, dupa cel inscris impotriva Greciei.

La pauza celor doua meciuri, echipele calificate erau Argentina si Coreea de Sud. Asiatici, aflati in acel moment la egalitate de puncte cu nationala Greciei, erau calificati datorita numarului de goluri inscrise.

Partea secunda a inceput perfect pentru Coreea de Sud, care in minutul 48 a reusit sa preia avantajul pe tabela prin golul inscris de Park Chu Jong din lovitura libera. Nigerianul Enyeama, care pana in acel moment era unul dintre candidatii la statutul de cel mai bun portar al Campionatului Mondial, a fost surprins de aceasta data de o executie pe coltul sau.

Nigerienii nu au renuntat insa si au revenit imediat in atac, ratand doua mari sanse de poarta, prin Yakubu care in minutul 58 a irosit o buna faza printr-o pasa trimisa prea lung catre Martins (intrat in locul lui Kanu).

Nimic comparabil totusi cu ocazia din minutul 65 cand acelasi Yakubu a ratat incredibil din fata portii, fara portar si fara presiune din partea defensivei, trimitand pe langa. Atacantul lui Everton s-a revansat partial trei minute mai tarziu cand a transformat o lovitura de la 11 metri. Forcing ofensiv pe final de meci, cu Martins care are ultima sansa de a schimba ceva din deznodamantul confruntarii, dar pentru Nigeria este insuficient.

Rezultat final 2-2, ceea ce inseamna ca nationala Coreeei de Sud va fi adversara Uruguayului in prima partida din optimile de finala, programata pe 26 iunie de la ora 17.00, pe stadionul Nelson Mandela Bay.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu