- Publicitate -
Ad imageAd image

Afacerea „vederilor” – Preotul Grigore Lutai din Sapanta e convins ca la intrarea in Cimitirul Vesel, se elibereaza bilete – Noi am constatat altceva. Ni s-au servit vederi cu cruci

Ad imageAd image

In urma materialelor publicate de ZiarMaramures.ro referitoare la dosarele penale pe care le are preotul Grigore Lutai din Sapanta, pe adresa redactiei am primit tot mai multe email-uri in care ni se sesizeaza diverse ilegalitati comise de acesta.

Unul dintre aspecte vizeaza faptul ca la poarta Cimitirului Vesel, in incinta caruia se afla si biserica ortodoxa unde Lutai slujeste, adesea se elibereaza, nu bilete, ci se ofera… vederi. Acum, tot n-am inteles care e treaba cu vederile respective si de ce trebuie ele vandute neaparat, in loc sa se taie niste bilete de pe un cotor. Probabil, fiscul nu se atinge de cele bisericesti, iar vederile cu cruci sunt clar exceptate de la controalele laice.

Contactat telefonic, preotul Lutai nu a negat acest aspect, si nici nu avea cum sa-l nege, din moment ce am verificat la fata locului modul in care (nu) se taie biletele, afirmand, insa, ca e vorba de o situatie de exeptie.

„Ce sa va spun, eu stiu ca se dau bilete. In ziua aceea (cand am fost noi acolo, n. red.), nu au mai fost bilete si s-au dat vederi. Doua zile au fost. Dar si acum. Nooo… se da bilet”, a spus Lutai.

Ghinion! Noi am picat exact la terminatul biletelor. Culmea este ca preotul a stiut exact ca tocmai in acele doua zile nu s-au dat bilete. In care zile? Ca nu am pomenit vreo data anume. Dar, pentru informarea sa, am intrat in Cimitirul Vesel la doua saptamani dupa Sarbatorile de Pasti. Puteam zice orice data, explicatia era aceeasi.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu