- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Spania – Honduras: 2-0 – Dubla Villa si un penalty ratat

Ad imageAd image

Campioana europeana, dornica sa faca uitat esecul cu Elvetia, din meciul sau de debut (0-1), a asaltat din primele secunde poarta Hondurasului si in minutul 3 ibericii cereau, motivat, un penalty pentru hentul unui fundas.

Villa si-a inceput recitalul cu un sut de la circa 30 de metri, care a trimis balonul in bara (7), Ramos a reluat cu capul peste poarta (11), acelasi Villa a tras pe langa buturile lui Noel Valladares (14), dupa care noul atacant al Barcelonei a luat pe cont propriu o actiune, a driblat un fundas si a marcat superb din cadere: 1-0 (17).

Spaniolii au continuat sarabanda ratarilor la poarta honduriana, dar Xavi nu a ajuns la centrarea lui Navas (24), iar Torres a ratat din nou din pozitii favorabile (33, 34).

Echipa lui Del Bosque si-a majorat avantajul in debutul reprizei secunde, prin acelasi Villa, dupa o faza plecata din propria jumatate de teren: 2-0 (51). Ramos a fost aproape de gol la putin timp (52), dar sutul sau a trecut pe langa poarta.

Honduras, invinsa de Romania cu 3-0 pe 5 iunie, in meci amical in Austria, a rezistat din ce in ce mai greu ofensivei iberice. Villa a ratat si un penalty (62), dupa un fault al lui Inzaguirre asupra lui Navas. Fostul atacant al Valenciei ar fi reusit un hat-trick, la fel ca si argentinianul Higuain (Real Madrid). A fost primul penalty ratat la Mondialul sud-african.

Spaniolii s-au jucat cu ocaziile, iar Chavez a salvat golul (66) la sutul lui Fabregas, dupa ce mijlocasul spaniol a driblat si portarul. Voleul lui Ramos a fost deturnat in corner de un fundas hondurian (68).

In final, elevii lui Rueda au cautat golul de onoare, dar spaniolii s-au aparat bine si au incercat sa mai puncteze pe contre, dar Villa a ratat o noua mare ocazie (87), blocat de Mendoza.

O victorie meritata a ibericilor, care nu reflecta realitatea din teren, deoarece echipa lui del Bosque a ratat foarte mult, iar hondurienii nu au avut nici macar un sut pe poarta. Spania isi reface moralul dupa debutul gresit si va lupta pentru calificare in meciul cu Chile, din ultima etapa.

Spania si Honduras au terminat la egalitate, 1-1, la CM din 1982, editie gazduita de Spania.

Chile a invins Elvetia in celalalt meci jucat luni in Grupa H. In ultimele jocuri din grupa, pe 25 iunie, Chile intalneste Spania, iar Elvetia infrunta Hondurasul.

asport

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu