- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Originea vuvuzelelor care tiuie necontenit pe tot parcursul meciurilor Mondialului african

Ad imageAd image

Daca in teren, spectacolul a fost asigurat de echipele participante la turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud, in tribune, show-ul a fost intretinut de prezenta vuvuzelelor, care nu au contenit sa cante, sa tiuie si sa sparga timpanele celor prezenti pe arenele africane.

Zgomotul infernal produs de acestea este unul specific tribunelor africane. Totusi, oficialii FIFA s-au aratat indignati de acest lucru si au solicitat luarea de masuri pentru oprirea vuvuzelelor, care ii deranjeaza pana si pe jucatori.

Docamdata nu s-a luat nicio masura si, foarte probabil, nu se va lua, vuvuzelele intretinand spectacolul din afara arenelor.

Multi s-au intrebat de unde au aparut aceste vuvuzele si ce reprezinta ele. Trecutul acestora este legat de populatia bastinasa. Asa cum se poate vedea in imaginile atasate materialului, vuvuzelele au avut, initial, o alta intrebuintare. Acum, sunt folosite pe post de surle la meciurile de fotbal.

ZiarMaramures.ro

Click pe poza pentru marire

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu