- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Spania – Honduras – Marea favorita, in corzi – Ibericii trebuie sa castige daca nu vor sa vina acasa mai repede decat si-au programat

Ad imageAd image

Cele doua echipe care au pierdut meciurile de debut din Grupa H, Spania si Honduras se vor intalni luni 21 iunie de la ora 21:00 in Romania pe Ellis Park Stadium din Johannesburg, intr-un meci transmis in direct pe TVR 1.

Campioana Europeana, si una dintre principalele favorite ale competitiei africane, a pierdut in mod surprinzator partida disputata in fata Elvetiei, iar acum este practic obligata sa castige ambele meciuri ramase de disputat, cu Honduras, respectiv Chile.

Selectionerul Vicente del Bosque nu mai pierduse un meci pe banca tehnica a Spaniei de aproape un an de zile, atunci cand Statele Unite invingeau la Cupa Confederatiilor tot pe taram african regina Europei.

Si totusi, cu cat minutele treceau in partida cu Elvetia, cu atat mai mult ibericii si-au adus aminte ca, de regula, Cupa Mondiala a reprezentat „calcaiul lui Achille” pentru reprezentativa La Roja.

Spaniolii si-au facut, cel putin in repriza secunda jocul obisnuit de pase, miscarea lor fara minge a fost exceptionala, sansele de gol nu au lipsit, iar suturile au fost din nou in numar foarte mare.

Si totusi, Gelson Fernandes a marcat singurul gol al partidei si totodata a marcat prima infrangere a Spaniei la Cupa Mondiala. Del Bosque spera sa fie si ultima. Selectionerul a cerut liniste si a inchis ultimele doua antrenamente ale Spaniei, la care nu au participat din motive medicale Sergio Ramos, Xabi Alonso si Andres Iniesta.

Spaniolii spera in recuperarea lor pana la ora meciului cu Honduras, insa daca lucrurile nu sunt clare, probabil ca nu-i vor forta. Del Bosque ar putea apela pentru meciul cu Honduras la un 4-4-2, care il scoate din joc pe Busquets, dar ii titularizeaza pe Fernando Torres si Jesus Navas.

Daca selectionerul va opta pentru jocul cu un varf impins, atunci Torres va lua probabil loc pe banca, iar Fabregas va intra in unsprezecele de start. In defensiva lucrurile nu se vor schimba, doar accidentarea lui Ramos, putand atrage titularizarea lui Arbeloa.

Hondurienii se tem de adversarul de luni, insa considera ca sansa lor se numeste esecul La Roja din meciul de debut: Meciul cu Elvetia nu se mai poate repeta. Daca maine se joaca din nou, Spania il castiga. Totusi acest meci ne poate ajuta din punct de vedere moral. Daca ibericilor nu le iese jocul, presiunea ii va obliga la precipitare. Noi vom munci si vom da totul”, marturiseste selectionerul Reinaldo Rueda.

Probabil ca golgeterul David Suazo va reveni pentru marele meci cu Spania, echipa medicala honduriana facand eforturi supra omenesti pentru recuperarea sa. Rueda va trimite acelasi sistem format din patru fundasi, cinci mijlocasi si un varf impins, care de aceasta data va fi Suazo.

Linia defensiva ramane neschimbata, Rudea fiind multumit de prestatia elevilor sai din partida cu Chile. Mendoza si Izaguirre vor asigura benzile terenului in timp ce Maynor Figueroa si Chavez vor evolua in centrul defensivei.

Mijlocasul Amado Guevarra, capitanul formatiei, crede ca Honduras nu-si permite luxul de a ataca Spania: „Au jucatori extrem de rapizi. Te prind pe contraatac si nu mai ai nicio sansa. Daca Elvetia ataca Spania, acum avea poarta plina. Nici noi nu ne permitem sa facem asta, insa vom incerca sa fim la fel de curajosi. Trebuie sa luptam ca un grup impotriva lor, nu individual”, crede mijlocasul hondurian.

Previziuni: Spania se va revansa in acest meci cu Honduras. Elevii lui Rueda par victima perfecta. N-au mai castigat nicio partida de la inceputul anului, au palmares extrem de prost cu echipele mari, iar Spania este dornica de razbunare. In plus, ibericii nu au nicio alta varianta decat victoria. Si chiar la scor.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu