- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Slovacia – Paraguay: 0-2 – Bucuria calficarii

Ad imageAd image

Victorie fundamentala pentru calificarea in faza optimilor de finala, cea obtinuta in aceasta dupa amiaza de nationala Paraguayului in fata Slovaciei, prin care formatia lui Gerardo Martino se instaleaza pe primul loc al grupei F, cel putin pana la finalul partidei dintre Italia si Noua Zeelanda. Trei puncte meritate de sudamericani, superiori atat din punct de vedere tehnic cat si tactic.

Cate un gol pe repriza a stabilit soarta finala a confruntarii de pe Free State Stadium din Bloemfontein si a lamurit in mare parte prima echipa calificata din aceasta grupa. Ramane de vazut care va fi raspunsul Italiei in lupta pentru primul loc.

Paraguay a controlat meciul inca de la inceput, cu Slovacia multumindu-se sa se apare in propria jumatate. Debut de meci frumos, cu Paraguay in atac inca din primele minute: centrare interesanta a lui Barrios de pe dreapta, portarul Mucha este depasit, dar pentru putin Valdez nu ajunge sa impinga mingea in poarta goala. La actiunea succesiva, Santa Cruz isi incearca sutul, care, deviat, il obliga pe Mucha sa respinga in corner.

Golul a venit conform cursului jocului in minutul 27 cand Barrios a recuperat un balon si a continuat cu o inteligenta pasa in adancime pentru Vera: finalizare perfecta si nimic de facut pentru portarul Mucha. Reactie inexistenta din partea slovacilor, ale caror singure initiative in atac s-au legat de centrari in careu catre Sestak, cu putine sanse de a-i pacali pe vigilentii fundasi paraguayeni.

De partea cealalta cuplul Barrios-Santa Cruz s-a cautat de fiecare data pe teren, insa de multe ori pasa decisiva a lipsit si a amanat majorarea scorului de pe tabela.

Avantaj meritat la pauza pentru formatia lui Martino, care ar fi putut conduce lejer la mai multe goluri diferenta: bune prestatii pentru Barrios si Santa Cruz, cei mai activi jucatori de pe teren. De partea cealalta o nationala a Slovaciei cu un joc mult prea simplist si lipsit de idei, din care se remarca doar Weiss cu unele incercari de accelerare a ritmului, dar care in lipsa de sustinere nu poate avea multe sanse in fata apararii paraguayene.

Repriza secunda a fost mai putin intensa, cu paraguayenii limitandu-se la a gestiona cu atentie avantajul de un gol, iar slovacii fara capacitatea de a pune cu adevarat in pericol poarta aparata de Justo Villar. Dezamagitoare prestatia lui Marek Hamsik, mijlocasul lui Napoli in care isi puneau majoritatea sperantelor suporterii nationalei Slovaciei.

Paraguay s-a retras in propria jumatate si a asteptat orice ocazie de a porni rapid pe un contraatac, insa pana la urma golul al doilea a venit in urma unei faze fixe la care apararea echipei lui Vladimir Weis a comis mai multe greseli incredibile pentru acest nivel: toti jucatorii adversi liberi in careu, iar Riveros il executa de la 16 metri pe Mucha.

Paraguay se confirma o echipa solida, bine asezata pe teren, cu individualitati de luat in seama in atac. In niciun moment victoria sudamericanilor nu a fost pusa sub semnul indoielii de o nationala a Slovaciei care s-a prezenat la acest meci intr-un mod incalificabil.

In ultimul meci al lor din grupa, paraguayenii vor incerca sa obtina o victorie cat mai categorica in fata Noii Zeelande pentru a-si asigura primul loc la final. Pentru Slovacia sansele raman doar la nivel teoretic, insa este greu de crezut ca printr-un astfel de joc vor putea obtine ceva din confruntarea cu Italia, programata 24 iunie.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu