- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Camerun – Danemarca: 1-2 – Danezii au nevoie de o victorie cu Japonia pentru a se califica – Africanii isi fac bagajele

Ad imageAd image

Selectionerul Camerunului a renuntat la aroganta de care a dat dovada la meciul de debut al ‘leilor neimblanziti’ si l-a titularizat de aceasta data pe mijlocasul lui Arsenal, Alexander Song. Eto’o a fost folosit ca varf, asistat de un al doilea atacant ceva mai retras, Webo. In cealalta tabara, Morten Olsen a adoptat un sistem 4-3-3, Nicklas Bendtner fiind varful impins.

Meciul a inceput intr-un ambient asurzitor facut de deja celebrele vuvuzele, iar la nici un minut de la fluierul de start, ‘leii neimblanziti’ s-au aruncat in atac si au ratat prin Assou-Ekotto prima ocazie a meciului.

Peste inca sase minute, a urmat randul lui Rommedahl sa rateze o ocazie buna. Plecat de la limita ofsaidului, atacantul imprumtat la NEC Nijmegen a trimis o torpila putin peste poarta lui Souleymanou. Primul gol al meciului a venit repede, in minutul 10, profitand de o gafa copilareasca a fundasului Poulsen, Camerun a marcat prin vedeta Eto’o.

Mult mai activa in ofensiva decat in primul meci, Camerunul putea inscrie golul doi in minutul 13, dar Emana a tras putin pe langa stalpul din dreapta lui Sourensen.

Nepreocupate de faza defensiva, echipele au practicat un joc atractiv, plin de faze si de ratari uriase. Ceva mai hotarati, dar nu si mai organizati, camerunaezii au preluat initiativa, dar in minutul 33 un contraatac scoala incheiat de golul simplu al varfului Bendtner, le-a dat toate calculele peste cap.

Ca orice echipa tipic africana, Camerunului i-a lipsit disciplina tactica si organizarea pe faza defensiva. La 1-1, trupa lui Paul Le Guen era ca si eliminata, iar francezul l-a trimis la pauza in teren pe jucatorul lui Olempique Lyon, Jean Makoun.

Repriza secunda s-a reluat cu aceleasi atacuri desenate prost de camerunezi, iar in minutul 61 danezii i-au taxat din nou, Rommedahl s-a distrat cu Makoun si l-a invins cu un sut la coltul lung pe Souleymanou. Totul mergea din ce in ce mai prost pentru africani, iar pe liderul echipei, Samuel Eto’o aproape toate mingile il gaseau cu spatele la poarta adversa.

Demoralizati si bulversati de eficacitatea europenilor, jucatorilor camerunului parca li s-au turnat plumb in picioare. Sperand inca intr-o minune, managerul fracez i-a introdus dupa minutul 70 pe Mohamadou Idrissou si Vicent Aboubakar, dar in ciuda ocazilor lui Webo de o parte si a veteranului Tomasson de cealalta, nimic nu s-a mai intamplat pana la final.

Asadar, dupa acest meci incheiat cu scorul de 2-1 pentru danezi, continentul negru a mai pierdut o reprezentanta, pe Camerun. Acum, ultimele sperante ale africanilor se leaga de nationala lui Drogba si Ghana. Desi e un rezultat pozitiv pentru Morten Olsen si compania, danezilor le-ar mai fi trebuit un gol pentru a se califica in optimi in cazul unui egal in ultima etapa. Dar, cu acest scor, danezii trebuie sa invinga ’samuraii albastrii’ care astazi au pierdut la limita impotriva nationalei Olandei, pentru a se califica mai departe.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu