- Publicitate -
Ad imageAd image

Organizarea referendumului anti-poluare va costa municipalitatea 3,5 miliarde lei – Consilierii locali vor sa participe in cadrul comisiilor de vot, fara a fi platiti

Ad imageAd image

Consilerii baimareni au acceptat organizarea unui referendum in Baia Mare, pe tema poluarii in municipiu, cu toate cheltuielile ocazionate de acesta. Alesii locali au in vedere o puternica mediatizare a referendumului, prin stimularea populatiei, pentru a veni la vot.

„Trebuie sa gasim surse de finantare pentru mediatizarea referendumului. Cheltuim sume mari in campania electorala, asa ca putem gasi si pentru un referendum. Optim ar fi o finantare mixa – publica si privata”, crede liberalul Cristian Niculescu Tagarlas.

Social-democratul Dumitru Matei declara ca una dintre metodele de reducere a cheltuielilor legate de referendum este si aceea ca alesii locali sa faca parte din comisiile sectiilor de votare.

Conform primarului interimar Istvan Ludescher, cheltuielile cu organizarea referendumului sunt de aproximativ 3 – 3,5 miliarde lei vechi vechi. Acesta crede ca pentru o mai buna informare a baimarenilor si mobilizarea acestora pentru a participa la vot, actiunea trebuie sustinuta si cu ajutorul ONG-urilor locale.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu