- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala Africa de Sud: Franta – Mexic: 0-2 – Campionii neputintei vin acasa

Ad imageAd image

Mexicul a invins selectionata Frantei cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, la Polokwane, intr-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud. Mexicanii s-au impus in fata viitoarei adversare a Romaniei in preliminariile EURO 2012 prin golurile marcate de Javier Hernandez (64) si Cuauhtemoc Blanco (79 – penalty).

Meciul a fost unul foarte alert, fazele succedandu-se cu repeziciune de la o poarta la alta, mexicanii fiind mai periculosi decat francezii. Primul sut notabil i-a apartinut lui Ribery (6), dar Oscar Perez a fost la post.

A urmat o suita de suturi periculoase ale mexicanilor, expediate de Vela (8), Franco (12) si Salcido (27), dar primele doua nu si-au atins tinta, iar la ultimul Lloris a respins balonul.

Portarul francez a avut o interventie indecisa in minutul 33, cand a boxat balonul in capul lui Barrera, iar mingea a iesit cu sansa in aut de poarta. Dos Santos a tras si el periculos, dar balonul a ocolit buturile franceze (34).

Ultima sansa a primei reprize a fost semnata de Anelka, dar mingea expediata de atacantul lui Chelsea a ajuns in bratele lui Perez.

In partea secunda, francezii au parut ceva mai insistenti, iar Perez s-a remarcat la suturile lui Malouda (54) si Ribery (55). Mexicul a dat lovitura in minutul 64, cand tanarul atacant Javier Hernandez a plecat dintr-o usoara pozitie de ofsaid, l-a driblat pe Lloris si a marcat: 0-1.

Francezii nu s-au regasit in continuare, iar mexicanii si-au dublat avantajul in minutul 79, dupa ce Cuauhtemoc Blanco a transformat penalty-ul acordat pentru faultul lui Abidal la Barrera: 0-2.

Blanco a devenit primul mexican care marcheaza la trei Cupei Mondiale si este al treilea cel mai batran fotbalist care marcheaza la CM, la varsta de 37 de ani si 151 de zile. Primul este camerunezul Roger Milla (42 ani, la CM din 1994).

Un succes meritat pentru Mexic, in fata unei echipe departe de potentialul sau, care nu a evoluat niciun moment ca o echipa, ci doar ca o adunatura de individualitati. Acesta a fost, probabil, penultimul meci al lui Domenech la carma Frantei, inainte ca Les Bleus sa fie preluati de Laurent Blanc.

Mexicanii, la prima victorie in fata Frantei in sapte meciuri (5 esecuri si un egal), sunt cu un pas in optimile de finala, iar francezii sunt foarte aproape de eliminare, la fel ca si in 2002, cand nu au reusit sa castige niciun meci din grupa. Un egal intre Uruguay si Mexic va califica ambele formatii in optimi.

In celalalt meci din grupa, Uruguay a invins miercuri seara nationala gazda, Bafana Bafana, cu 3-0. Pe 22 iunie vor avea loc ultimele partide ale grupei, Africa de Sud – Franta si Uruguay – Mexic. Toulalan si Efrain Juarez sunt suspendati pentru ultimele partide din grupa.

Franta Mexic 0-2 (0-0)

Au marcat: Javier Hernandez (64), Cuauhtemoc Blanco (79 – penalty).

Polokwane, stadion ”Peter Mokaba”: 40.000 spectatori; 5 grade Celsius

CM 2010, Grupa A

Au evoluat echipele:

FRANTA: 1. Hugo Lloris – 2. Bacary Sagna, 5. William Gallas, 3. Eric Abidal, 13. Patrice Evra (capitan) – 14. Jeremy Toulalan, 19. Abou Diaby – 10. Sidney Govou (20. Mathieu Valbuena, 69), 7. Franck Ribery, 15. Florent Malouda – 21. Nicolas Anelka (11. Andre-Pierre Gignac, 46). Antrenor: Raymond Domenech.

Rezerve neutilizate: 16. Steve Mandanda – 17. Sebastien Squillaci, 6. Marc Planus, 4. Anthony Reveillere, 21. Gael Clichy, 18. Alou Diarra, 8. Yoann Gourcuff, 9. Djibril Cisse, 12. Thierry Henry.

MEXIC: 1. Oscar Perez – 15. Hector Moreno, 5. Ricardo Osorio, 3. Carlos Salcido, 2. Francisco Rodriguez – 16. Efrain Juarez (14. Javier Hernandez, 55), 4. Rafael Marquez (capitan), 6. Gerardo Torrado – 17. Giovani Dos Santos, 11. Carlos Vela (7. Pablo Barrera, 31) – 9. Guillermo Franco (10. Cuauhtemoc Blanco, 62). Selectioner: Javier Aguirre.

Rezerve neutilizate: 13. Guillermo Ochoa, 23. Luis Ernesto Michel – 12. Paul Aguilar, 19. Jonny Magallon, 20. Jorge Torres Nilo, 18. Andres Guardado, 8. Israel Castro, 21. Adolfo Bautista, 22. Alberto Medina.

Arbitru: Khalil Al-Ghamdi (Arabia Saudita); arbitri asistenti: Hassan Kamranifar (Iran), Saleh Al-Marzouqi (EAU); arbitru de rezerva: Peter O’Leary (Noua Zeelanda)

Cartonase galbene: Franco (4), Toulalan (45+1), Efrain Juarez (48), Moreno (49), Abidal (78), Rodriguez (82).

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu