- Publicitate -
Ad imageAd image

Umbla vorba prin oras: Sefii Penitenciarului Baia Mare, chemati la centru pentru explicatii – ANP a fost sesizata cu privire la ilegalitatile anumitor cadre

Ad imageAd image

Zilele acestea, conducerea Penitenciarului Baia Mare a fost chemata la Bucuresti. Deloc intamplator, aceasta coincide cu o perioada in care institutia are mai multe probleme legate de activitatea unor cadre. Acestea din urma sunt acuzate de anumite ilegalitati care se petrec dincolo de zidurile inchisorii. Pana acum, masurile s-au lasat asteptate, cu toate ca s-au efectuat anchete interne.

Printre cei acuzati de detinutii Penitenciarului ca savarsesc abuzuri si incalca legea se afla si educatorul Ligia Petrut. Intr-o petitie adresata conducerii Penitenciarului, cei 22 de detinuti ai sectiei de regim „deschis” au cerut inlocuirea educatorului, pe care il acuza ca nu isi indeplineste atributiile de serviciu. Au trecut cateva luni de atunci, dar nu s-a intaplat nimic.

De asemenea, pe blogul sau, jurnalistul Cornel Sabou, a facut o serie de dezvaluiri care arata afacerile necurate derulate de anumite cadre ale unitatii. Printre cei vizati se afla subcomisarul Flore Gavris, agentul Ionica Ghilvaci si Bogdan Neagos. Acestia sunt acuzati ca au pus la punct un sistem infractional in interiorul Penitenciarului, pe care il controleaza cu ajutorul liderilor interlopi din cadrul puscariei. Printre afacerile derulate de acestia se numara si acelea cu telefoane mobile.

Din afara, toate bune si frumoase. In interior, insa, lucrurile stau altfel pentru Penitenciarul Baia Mare. Asteptam reactia Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Revenim.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu