- Publicitate -
Ad imageAd image

Premierul va anunta joi modul in care se fac reducerile de cheltuieli in ministere

Ad imageAd image

Joi, prim-ministrul Emil Boc face precizari privind reducerea de cheltuieli care va fi operata in ministere, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul unei sedinte care a inceput miercuri dimineata si s-a incheiat seara.

Potrivit lui Muntean, premierul a renuntat sa mai iasa miercuri cu un punct de vedere oficial dupa sedinta de Guvern, ora fiind prea inaintata. Guvernul este asteptat sa ia, in perioada urmatoare, masuri de reducere de personal si alte cheltuieli la ministere si agentii guvernamentale.

Totodata, sunt asteptate si acte normative care sa reglementeze reducerea salariilor si in cazul angajatilor din companiile de stat, dupa masurile de austeritate adoptate deja in sectorul bugetar.
Numarul secretarilor de stat urmeaza sa fie redus, insa aceste modificari implica negocieri si decizii mai degraba la nivel politic.
Sedinta de Guvern de miercuri a inceput la ora 9,00 si a fost intrerupta in jurul orei 14,00, pentru ca premierul Boc sa participe la o intalnire cu parlamentarii PDL.

Reuniunea Executivului a fost reluata dupa ora 18,00 si s-a incheiat in jurul orei 22,30, insa o parte dintre ministri, precum ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, plecasera inainte de aceasta ora de la Palatul Victoria.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu