- Publicitate -
Ad imageAd image

Pentru ziaristii copy – paste: Preluarea informatiilor „pe surse”, fara precizarea lor, e furt. Se prescrie in 5 ani

Ad imageAd image

Atata au invatat, atata pot. Ne referim la unii ziaristi din presa baimareana care confunda preluarea stirilor fara mentionarea sursei cu documentarea din pix. Iar cum preluarea fara mentionarea sursei si acceptul autorului este furt, ne vom permite a le atrage respectuos atentia ca nu e prima infractiune de acest gen pe care o comit, prin care incalca in mod vadit codul deontologic al ziaristului. Daca o fi existand asa ceva si daca le-a trecut prin cap sa-l caute cu mouse-ul pe net.

In alta ordine de idei, sursele noatre spun ca sursele lor sunt rodul propriei imaginatii, fapt care duce la prezentarea ca adevar a unor lucruri care nu au nicio legatura cu realitatea. Spre exemplu, stirea de senzatie care spune ca Ionel Todoran va prelua functia de ajunct al lui Liviu Taut la sefia Politiei Maramures a fost infirmata de cel in cauza.

Pentru lamuriri, va prezentam un citat din declaratia acestuia data pentru ZiarMaramures.ro (am scris ZiarMaramures.ro, dar se poate prelua, deja exista un precedent, iar in penal pedepsele se contopesc).

„Eu nu am auzit asa ceva. Se va organiza concurs din cate stiu eu. Supozitii se pot face. Fiecare poate sa spuna ce vrea”. Precizarea comisarului sef Ionel Todoran este elocventa. La inventat, toti se pricep.

Si daca tot suntem la capitolul Politie si infractiuni, colegii in culpa sa stea linistiti, furtul se prescrie dupa 5 ani.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu