- Publicitate -
Ad imageAd image

Opriti genocidul social: Parlamentarii au inceput dezbaterile asupra motiunii de cenzura

Ad imageAd image

Parlamentarii au inceput, marti, dezbaterile asupra motiunii de cenzura „Opriti genocidul social”, initiata de parlamentarii PSD+PC, cu o intarziere de 30 de minute si cu discutii pe procedura.

Deputatul PSD Marian Saniuta a spus, in debutul dezbaterilor, ca doreste sa aduca un omagiu Luceafarului poeziei romanesti, Mihai Eminescu, la implinirea a 121 de ani de la moartea sa.
El a citit si o strofa din poezia „Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie” a lui Mihai Eminescu.
Ulterior, senatorul PSD Dan Sova a inceput prezentarea in plen a textului motiunii de cenzura.
La inceputul sedintei comune erau prezenti 363 de parlamentari, 108 fiind absenti. In plenul Parlamentului se afla si premierul Emil Boc alaturi de ministrii din Cabinetul sau.
Pentru a fi adoptata, motiunea de cenzura are nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor prezenti, adica un numar de 236 de voturi.
Parlamentarii PNL, dar si doi deputati PDL, Daniel Oajdea si Teodora Trandafir, au anuntat ca vor sustine motiunea de cenzura, deputatii minoritatilor nationale se vor abtine de la votarea motiunii de cenzura initiate de PSD+PC, in timp ce parlamentarii UDMR si cei ai UNPR au anuntat ca voturile lor vor fi impotriva motiunii de cenzura.
In textul motiunii, social-democratii fac un apel catre toti parlamentarii sa voteze documentul, afirmand ca, in caz contrar, isi asuma responsabilitatea pentru dezastrul in care va ajunge Romania.

Conform documentului, Romania fie este „aruncata” intr-o criza sociala si economica si mai profunda, prin adoptarea legilor propuse de Guvern, fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizandu-se calea pentru gasirea altor solutii politice, economice si sociale.

Social-democratii sustin ca Romania nu trebuie sa aleaga intre iesirea din criza economica si dictatura si argumenteaza ca motiunea de cenzura are ca scop blocarea „genocidului social” pe care taierea pensiilor si a salariilor il va produce.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu