- Publicitate -
Ad imageAd image

Omul de pe macara, lasat de Micea Man cu buzele umflate – Presedintele tuturor i-a promis ca il va ajuta sa obtina o locuinta – In schimb, a primit sute de ore de asteptat in picioare

Ad imageAd image

Acum cateva luni, un barbat s-a cocotat pe macaraua folosita la ridicarea Catedralei Ortodoxe din Baia Mare. A jurat ca se arunca de acolo daca nu vine cineva din conducerea orasului sau judetului pentru a-i asculta doleantele.

A sperat sa vina Cristian Anghel, pe atunci primarul orasului. A ajuns la el, in schimb, Mircea Man, care i-a spus sa nu-si faca nicio grija, pentru ca el e presedintele tuturor. Adica e mai tare ca Anghel. Iar omul l-a ascultat si s-a coborat de pe macara.

Ce a urmat e lesne de imaginat. Nimic. Omul nu a primit o locuinta sociala si a vietuit, in continuare, alaturi de familia sa cu multi copii, intr-o centrala termica dezafectata. In concluzie, in luna martie, barbatul s-a urcat din nou pe aceeasi macara. Alt episod, cu presedintele tuturor pe post de angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. I s-a promis marea cu sarea, iar omul s-a coborat de pe macara. La fel ca inainte, pentru familia barbatului nu s-a gasit nicio solutie.

Zilele trecute, l-am intalnit pe holurile Consiliului Judetean. Astepta sa intre in audienta la unul dintre consilierii presedintelui tuturor. Vorbea in soapta. Dar nu pentru a nu-l trezi pe copilul de numai cativa ani pe care il tinea in brate, ci de frica sa nu fie auzit cumva de „domnul presedinte”.

Noi zicem ca ar fi fost bie sa il auda. Ca de pozat in salvator stie. Dar de Man nu ne miram. E expert in a promite si a se lauda cu ceea ce nu poate face. Barbatul, insa, de abia acum si-a dat seama de asta. Man i-a promis ca-l scoate din centrala dezafectata. A trecut o jumatate de an si familia sa sta tot acolo. La fel cum tot acolo e si Man, presedintele tuturor. Tuturor celor care il cred pe cuvant.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu