- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Italia – Paraguay: 1-1 – Campionii lumii confirma inceputurile slabe la turneele finale

Ad imageAd image

Italia, campioana en titre, si Paraguay au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), luni seara, la Cape Town, in Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud.

Paraguayenii au deschis scorul prin Antolin Alcaraz (39), iar italienii au egalat prin Daniele De Rossi (63).
Prima repriza a intalnirii, jucata pe o ploaie torentiala, a avut un debut echilibrat, in care cele doua echipe s-au tatonat, au incercat sa se cunoasca, dar apoi sud-americanii, foarte bataiosi, au prins tot mai mult curaj. Chiar daca ocaziile de gol al lipsit aproape cu desavarsire, paraguayenii au lansat cateva avertismente.

Prima faza mai cursiva de atac a echipei antrenate de argentinianul Martino s-a consumat in minutul 22, cand Torres a tras pe langa poarta din afara careului. Lovitura de teatru a venit pe finalul primei parti, cand o lovitura libera de la mare distanta, executata de Torres, este reluata in plasa de fundasul Antolin Alcaraz: 0-1 (39).
Dupa pauza, italienii au incercat sa construiasca sa se apropie de poarta lui Villar, dar jocul nu s-a legat aproape deloc. Prima ocazie (55) a fost ratata tot de ”Albirojas”, prin Vera, care a tras din careu, dar pe langa poarta lui Marchetti (inlocuitorul lui Buffon). Montolivo si-a incercat sansa de la distanta (56), dar Villar a fost la post.

Italia a egalat tot dupa o faza fixa, un corner executat de Pepe, iar De Rossi a impins balonul in plasa profitand de o iesire gresita a portarului Villar: 1-1 (63).

Paraguayenii au iesit la joc si au avut imediat o ocazie buna, prin Santana, care a trimis pe langa poarta (66). Cele doua echipe au cautat in continuare lovitura decisiva, dar jucatorii s-au precipitat de multe ori, iar ocaziile clare au intarziat sa apara. Finalul a apartinut italienilor, care au fortat mai mult. Pepe a tras previzibil in bratele lui Villar (80). Mult mai periculos a fost sutul lui Montolivo de la peste 30 de metri, deviat cu greu in corner de Villar (83).

O remiza echitabila, totusi, intre o echipa foarte bine organizata, Paraguay, cu victorii in fata Braziliei si Argentinei in preliminarii, si umbra unei campioane mondiale.

Cealalta partida a grupei, Noua Zeelanda – Slovacia, va avea loc marti. Italia va juca urmatorul meci pe 20 iunie, cu Noua Zeelanda, zi in care Paraguay va primi replica Slovaciei.


agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu