- Publicitate -
Ad imageAd image

Deputatul Catalin Chereches, obligat la plata a 100 milioane lei drept despagubiri, pentru folosirea pe afisele de campanie din 2008 a unor imagini fara acceptul celor in cauza

Ad imageAd image

Deputatul Catalin Chereches a pierdut procesul intentat de una dintre femeile ale caror imagini le-a folosit fara acceptul acestora in campania electorala din 2008. Lenuta Simona Sitar, din localitatea Surdesti (comuna Sisesti), l-a actionat in judecata pe fostul deputat PSD, acuzandu-l de faptul ca i-a folosit imaginea, fara drept, pe posterele de campanie afisate de Chereches la alegerile de acum doi ani.

Pe afisele respective au aparut imaginile mai multor maramureseni, insa nu toate au avut acceptul celor in cauza. In ipostazele respective, acestea declarau ca il sustin si il voteaza pe Catalin Chereches pentru un loc in Camera Deputatilor.

In urma procesului intentat de Sitar, Chereches a fost obligat de instanta la plata a 100 milioane lei vechi. „Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Chereches Catalin, exceptie ridicata de acesta. Admite in parte actiunea civila formulata de reclamanta Sitar Simona Lenuta, domiciliata in Surdesti, comuna Sisesti, judetul Maramures, in contradictoriu cu paratul Chereches Catalin.

Obliga paratul sa-i plateasca reclamantei suma de 10.000 lei, reprezentand despagubiri. Dispune obligarea paratului Chereches Catalin sa procedeze la afisarea prin publicarea integrala a prezentei hotarari judecatoresti in ziarele locale Glasul Maramuresului si Graiul Maramuresului, pe cheltuiala paratului. […]

Obliga paratul Chereches Catalin sa-i plateasca reclamantei suma de 1.500 lei, reprezentand cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs, in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 09 iunie 2010”, se precizeaza in incheierea Judecatoriei Baia Mare.

Referitor la acest dosar, deputatul liberal nu a dorit sa faca vreun comentariu, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu