- Publicitate -
Ad imageAd image

Emil Ambrus, presedinte UNPR Maramures: „Trebuie taiate toate pensiile care depasesc 15 milioane lei, iar pensiile de pana la 10 milioane lei sa nu fie reduse deloc”

Ad imageAd image

Emil Ambrus, presedintele interimar al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, filiala Maramures, afirma ca taierea pensiilor in felul in care procedeaza actualul Guvern este o masura total nepotrivita. In opinia sa, nivelul maxim, pentru aceasta perioada de criza, ar fi trebuit limitat la 15 milioane lei vechi.

„Eu nu reduceam pensiile care sunt sub 10 milioane lei. Iar tot ce trece de 15 milioane, taiam. Sa vada si cel cu pensie de peste 100 de milioane cum se traieste cu mai putin. Ca nu a lucrat ala, ca a fost director o viata, poate, si s-a pensionat cu un salariu foarte mare, mai mult decat unul care a muncit in subteran sau a tras zeci de ani in conditii extrem de grele”, spune Ambrus.

Presedintele UNPR Maramures crede ca Romania ar trebui sa adopte modelul inteligent practicat in Uniunea Europeana de anumite tari, unde discrepantele dintre pensia minima si cea maxima sunt mult mai mici decat la noi.

„Eu am zis si altadata. Daca era dupa mine, faceam ca si altii din Europa. Incercam egalizarea pensiilor. Sunt tari unde pensia minima e 300 de euro si cea maxima de 500 euro. Nu ca la noi, cu sute de milioane pe luna, in timp ce ala amarat nu isi poate cumpara medicamente si nu are de intretinere”, afirma Emil Ambrus.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu