- Publicitate -
Ad imageAd image

Politia dupa Isac: IPJ incalca din nou legea – Agentul Viorel Stroe a fost sanctionat fara ca macar sa stie acest lucru – Juristul s-a ales cu plangere penala pentru abuz in serviciu

Ad imageAd image

Cu toate ca incepand cu 1 iunie comisarul sef Ioan Isac nu mai este seful Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, acesta preferand o pensie linistita in locul controalelor tot mai numeroase venite din partea IGPR, disputa dintre agentul Viorel Stroe, liderul Sindicatului Agentilor de Politie Maramures, si conducerea institutiei continua.

Vioel Stroe afirma ca mai multi angajati ai IPJ Maramures incalca legea, fapt pentru care va depune plangeri penale impotriva acestora pentru abuz in serviciu.

In urma cu putina vreme, Stroe a aflat de faptul ca a fost sanctionat disciplinar de comisarul sef Ioan Isac (pe vremea cand acesta tinea chipiul pe frunte si nu in cuier), fara ca macar sa i se aduca la cunostinta lucrul acesta.

„Am avut o discutie telefonica, in data de 8 iunie, cu comisarul Marius Carlan, sef Seviciu Management Resurse Umane, in legatura cu o cercetare disciplinara. Cu acea ocazie am aflat ca fusesem sanctionat cu mustrare scrisa de catre Ioan Isac, intr-un alt caz, inca din data de 19 martie.

Acest lucru nu mi s-a adus la cunostinta, fapt care este contrar legii”, sustine Stroe.

Agentul de politie spune ca vinovat de aceasta situatie e Compartimentul Juridic. „Comisarul Carlan mi-a zis ca de la Compartimentul Juridic s-a intocmit un proce-verbal din care reiese ca procedura sanctionarii este indeplinita. Dar nu mi s-a adus la cunostinta, ca sa pot contesta in termenul legal de 5 zile”, afirma Stroe.

Ce va urma, e simplu de imaginat. Firescul. Stroe se va adresa instantei de judecata, cerand daune. De asemenea, va depune plangere penala impotriva unuia dintre juristi.

„Voi depune plangere penala impotriva juristului Ramona Turdeanu, pentru abuz in serviciu. Si ma voi adresa instantei de judecata, cerand daune. De data aceasta voi solicita 500 milioane lei.

Cu banii castigati, ii voi lua lui Ramona Turdeanu un cod de legi la zi, comisarului Carlan, un cod de etica si deontologie al politistului, iar lui Isac, pensionarul, ii voi lua vitamine pe baza de plante”, declara Viorel Stroe.

Nu este pentru prima data cand in conflictul dintre agentul Viorel Stroe si reprezentantii IPJ se ajunge in instanta de judecata. Pana acum, Stroe a castigat toate procesele.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu