- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Germania – Australia se intalnesc in al doilea meci al Grupei D

Ad imageAd image

Nationala Germaniei, dupa cum demonstreaza istoria ei, in momentele decisive a fost de fiecare data prezenta si rareori a fost eliminata de la un Campionat Mondial inainte de semifinale. Datorita acestui motiv Germania trebuie sa fie obligatoriu considerata printre favoritele la victoria finala, cu atat mai mult cu cat acest grup antrenat de Joachim Low a obtinut medalia de argint la Campionatul European din urma cu doi ani.

Germania isi incepe parcursul la Campionatul Mondial din Africa de Sud prin meciul cu Australia, din care jucatorii lui Joachim Low nu concep sa iasa cu altceva in afara de cele trei puncte. Un meci care, teoretic, nu ar trebui sa le puna foarte mari probleme nemtilor, desi organizarea atenta a asutralienilor va incerca sa faca fata fortei ofensive a adversarilor.

In ceea ce priveste situatia accidentarilor, selectionerul Low nu se confrunta cu probleme deosebite inaintea meciului, avand astfel posibilitatea de a alege pe baza ideilor sale tactice si a punctelor slabe ale adversarului. Manuel Neuer este asteptat sa inceapa ca titular in poarta, desi unii il idintifica precum veriga slaba din aceasta formatie a Germaniei.

De asemenea, Low este asteptat sa il prefere pe Miroslav Klose, in ciuda formei mai putin stralucite pe care a aratat-o in ultima vreme, in locul lui Cacau pentru postul de atacant, in timp apararea centrala va fi alcatuita din noul jucator al lui Manchester City, Jerome Boateng, alaturi de Per Mertesacker. Sami Khedira va fi cel mai probabil pe hartie inlocuitorul lui Ballack din linia mediana. Ramane de vazut cum se va achita de aceasta responsabilitate tanarul jucator al lui VfB Stuttgart.

De partea cealalta Australia ar putea sa apeleze la revenirea lui Brett Emerton in linia de mijloc, cu Jason Culina, care se pregateste sa bifeze cea de-a 50-a aparitie in tricoul nationalei, pregatit sa renunte la locul sau pe partea dreapta si sa evolueze in centru. Dar cea mai mare incertitudine a selectionerului olandez Verbeek este reprezentata de conditia fizica a lui Tim Cahill, omul de baza din echipa Australiei, jucatorul lui Everton acuzand in cursul saptamanii dureri in zona gatului din cauza carora a fost nevoit sa se antreneze separat in ultimele zile.

Vestea buna vine de partea lui Harry Kewell, un jucator predispus la accidentari si care a avut mult de suferit de-a lungul carierei din cauza acestor probleme de sanatate. Jucatorul australian este asteptat sa fie titlar in atacul echipei care se va prezenta cel mai probabil intr-o formula 4-5-1.

Meciul dintre Germania si Australia va avea loc duminica, 13 iunie, de la ora 21.30 si va fi transmis in direct pe TVR1.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu