- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Algeria – Slovenia: 0 – 1, in cel mai slab meci al Mondialelor

Ad imageAd image

„Vulpile desertului” au intalnit astazi pe Peter Mokaba din Polokwane, nationala Sloveniei in grupa gafelor portarilor. Ieri, in primul meci al grupei Green i-a ingropat pe englezi, iar astazi, Chaouchi a facut acelasi lucru cu selectionata Algeriei. Clasamentul grupei C, dictat de jabulani, o claseaza dupa prima etapa pe prima pozitie pe nationala Sloveniei.

Venit sa incurajeze  nationala Algeriei, Zinedine Zidane a avut parte de o prima repriza anosta, lipsita de ritm si de evenimente importante. Cu siguranta cea mai slaba dintre reprizele de pana acum, prima parte a avut o singura ocazie notabila, in minutul 36, cand Halliche a trimis cu capul putin pe langa. Echipe s-au succedat la timona partidei, dar marginile suprafetei de pedeapsa au fost adevarate ziduri pentru jucatori. La un moment dat, jocul oferea mai multe repuneri de la margine sau faulturi decat pase, calitatea jocului fiind una modesta.

Debutul partii secunde a continuat sub aceleasi coordonate, dar pe parcurs echipele au inceput sa riste mai mult. Constiente ca invingatoarea acestui meci va avea o sansa importanta pentru locul secund si va deveni lider dupa prima etapa, echipele s-au hotarat sa arate un alt fotbal dupa minutul 55. Jocul ceva mai dinamic nu a adus si ocaziile importante la portile celor doi goalkeeperi, jucatorii asteptand parca ultimele minute pentru a incerca sa dea lovitura. La doar doua minute dupa o ocazie pe care a ratat-o, Ghezzal a primit al doilea cartonas pentru un hent stpid. Fara ca Slovenia sa dea senzatia echipei in avantaj numeric, europenii au marcat unicul gol al partidei in minutul 78.

Faouzi Chaouchi a gafat impardonabil la sutul slab capitanului  Robert Koren. Faza a semanat izbitor cu golul de ieri inscris de Dempsey in poarta ghinionistului Robert Green. In fata unei defensive solide si cu un om in minus, algerienii nu au reusit sa se aproprie de poarta lui Handanovic. Asadar, Slovenia a devenit lidera inedita a grupei C si se anunta o contracandidata puternica la calificarea in optimi.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu