- Publicitate -
Ad imageAd image

Cupa Mondiala 2010 Africa de Sud: Ghana – Serbia, in primul meci al Grupei D

Ad imageAd image

Ghana si Serbia isi incep campania de la Campionatul Mondial din Africa de Sud in meciul programat duminica la Pretoria. Intr-o dificila grupa D din care Germania porneste cu prima sansa, pentru cele doua echipe o victorie ar fi fundamentala in partida de pe stadionul Loftus Versefeld, trei puncte care ar oferi oricarei formatii statutul de principala favorita la obtinerea a cel putin locului secund in grupa.

Pentru Ghana aceasta este cea de-a doua participare la un turneu final al Campionatului Mondial, dupa debutul lor din urma cu patru ani la competitia gazduita de Germania, in timp ce pentru Serbia este vorba despre prima aparitie la un turneu final din postura de unica tara, dupa despartirea de Muntenegru.

Nationala Ghanei este antrenata de sarbul Milovan Rajevic, care insa a insistat asupra faptului ca nu vor exista amabilitati in partida de maine. In ceea ce priveste alcatuirea echipei africane, Ghana va trebui sa se descurce fara contributia poate celui mai important jucator, mijlocasul lui Chelsea, Michael Essien, care va lipsi pe toata durata competitiei din cauza unei accidentari la genunchi. Vesti bune in schimb asupra conditiei fizice a lui Sulley Muntari, jucatorul lui Inter Milan recuperat in urma unor probleme musculare care l-au impiedicat sa ia parte la ultimul test de pregatire al echipei sale. Fundasul lui Fulham, John Pantsil, este asteptat sa inceapa ca titular in defensiva, in timp ce capitanul Ghanei va fi Stephen Appiah.

De partea cealalta Serbia se bazeaza pe aportul aparatorului lui Manchester United, Nemanja Vidic, monitorizat atent de medicii nationalei dupa ce sarbul a fost nevoit sa lipseasca de la ultimele meciuri amicale, disputate impotriva Poloniei si a Camerunului. Selectionerul Radomir Antic nu are alte probleme legate de situatia medicale a jucatorilor sai, asadar va avea la dispozitie intreg lotul din care sa aleaga cea mai buna formula pentru acest meci de debut de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Puternicul varf transferat recent de Birmingham, Nikola Zigic, va fi prezent in atacul Serbiei, iar extremele Milos Krasic si Milan Jovanovic vor fi responsabile cu furnizarea centrarilor decisive.

Meciul dintre Serbia si Ghana va avea loc duminica, 13 iunie, de la ora Romaniei 17.00 si va fi transmis in direct pe TVR1.

campionatul mondial 2010

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu