- Publicitate -
Ad imageAd image

Subprefectul Dorin Buda: „Hotararea de interzicere a construirii in zona Romaltyn e perfect valabila. Nu vom face demersuri pentru sprijinirea folosirii cianurii”

Ad imageAd image

Subprefectul Dorin Buda crede in reusita referendumului si ii indeamna pe baimareni sa mearga la vot, in cazul in care consilierii locali vor decide pana la urma organizarea unei consultari a populatiei pe problema folosirii cianurii in obtinerea aurului pe raza municipiului.

„Pentru a produce efecte, la referendum trebuie sa participe minim 50% plus 1 dintre alegatori. Cu siguranta vor merge la vot 60 – 70% dintre baimareni”, a spus Buda.

Subprefectul a dat asigurari ca in ceea ce priveste solicitarea Agentiei Nationale de Protectia Mediului, prin care Prefecturii Maramures i se cere sa faca toate demersurile pentru deschiderea Romaltyn Mining si anularea hotararilor de Consiliu Local care interzic construirea in zona societatii respective, nu se va lua nicio masura.

„Ii asigur pe baimareni ca nu vom face niciun demers. Hotararea de Consiliu Local este perfect valabila. Adoptarea unei hotarari referitoare la interzicerea folosirii cianurii este atributul exclusiv al Consiliului Local. Intre Prefectura si Primarie nu exista raporturi de subordonare. Sau credeti ca noi vom face demersuri pentru sprijinirea cianurii? Sa fim seriosi”, a spus Buda.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu