- Publicitate -
Ad imageAd image

Guvernul Emil Boc si-a asumat raspunderea in Parlament pentru reducerile salariilor si pensiilor – PSD a depus motiune de cenzura

Ad imageAd image

Guvernul si-a asumat, luni, raspunderea, in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru proiectul de lege „privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar”, prin care se reduc salariile din sistemul bugetar cu 25%, precum si pensiile – cu 15%.

Premierul Emil Boc a prezentat parlamentarilor masurile de austeritate pe care Guvernul intentioneaza sa le implementeze in perioada urmatoare.

Inaintea terminarii prezentarii primului proiect de lege pe care Guvernul isi angajeaza raspunderea, Deputatul social-democrat Aura Vasile a anuntat de la tribuna Parlamentului ca social-democratii au depus la birourile presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului textul motiunii de cenzura – „Opriti genocidul social!” – initiata de 120 de parlamentari ai PSD+PC.

„Cred ca ceea ce domnul Boc a prezentat in fata Camerelor reunite ar fi trebuit sa isi asume raspunderea in fata celor care in acest moment protesteaza in Parcul Izvor”, a spus de la tribuna Parlamentului Aura Vasile.

Conform documentului, Romania fie este aruncata intr-o criza sociala si economica si mai profunda, prin adoptarea legilor propuse de Guvern, fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizandu-se calea pentru gasirea altor solutii politice, economice si sociale. Social-democratii sustin ca Romania nu trebuie sa aleaga intre iesirea din criza economica si dictatura si argumenteaza ca motiunea de cenzura are ca scop blocarea „genocidului social” pe care taierea pensiilor si a salariilor il va produce.
„Cei care vor vota aceasta motiune de cenzura voteaza impotriva condamnarii la saracie si la faliment a milioane de romani. Cei care nu vor vota aceasta motiune trebuie sa isi asume, fiecare in parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care il vor produce in Romania”, se mai precizeaza in motiune.

PSD face apel la toti parlamentarii ca, impreuna cu sindicatele, cu partenerii din opozitie si avand in spate dorinta a milioane de cetateni ai Romaniei, sa voteze aceasta motiune de cenzura „pentru a putea privi cu demnitate in ochii natiunii”.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu