- Publicitate -
Ad imageAd image

Prefectul Sandu Pocol: „La Giulesti, repartizarea suprafetelor de pasune comunala nu a fost transparenta. Unii proprietari de animale nu au primit teren”

Ad imageAd image

In cursul acestei saptamani, mai multi cetateni din comuna Giulesti s-au deplasat la sediul Prefecturii Maramures, nemultumiti de modul in care autoritatile administratiei publice locale au repartizat suprafete de teren din pasunea comunala si au solicitat prezenta prefectului Sandu Pocol in teritoriu.

Ulterior, prefectul de Maramures si subprefectul Dorin Buda s-au deplasat in comuna Giulesti, unde s-au intalnit cu primarul, consilieri locali, cetateni si membri ai Comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar.

Cetatenii au reclamat faptul ca repartizarea suprafetelor de pasune s-a realizat fara respectarea contractelor incheiate si ca o parte dintre persoanele care detin animale in gospodarii au beneficiat fie de diminuarea suprafetelor de pasune comunala, fie nu au mai primit accept pentru pasunat.

„Pentru a nu pune cetatenii pe drumuri si avea o situatie clara a celor semnalate am decis sa ne deplasam noi in mijlocul oamenilor, din dorinta de a evita generarea de tensiuni conflictuale la nivelul comunei Giulesti.

Am constatat, impreuna cu subprefectul Dorin Buda, ca repartizarea suprafetelor de pasune comunala pentru proprietarii de animale nu s-a efectuat in mod transparent si ca unii dintre acestia nu au primit suprafete desi erau indreptatiti prin lege, iar altora li s-a diminuat in mod nejustificat suprafata atribuita prin contract”, a declarat Sandu Bombonel Pocol.

„Prefectul si subprefectul au solicitat autoritatilor administratiei publice locale ale comunei Giulesti respectarea legii cu privire la modul de repartizare a suprafetelor de pasune comunala. Sandu Pocol a cerut locuitorilor comunei, care fac dovada ca detin animale in gospodariile proprii si care sunt indreptatiti sa beneficieze de suprafete de pasunat, sa depuna, pana in data de 7 iunie, la Primaria Giulesti cereri pentru atribuirea de suprafete de teren din pasunea comunala”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al prefectului.

Consiliul local al comunei Giulesti se va intruni in sedinta extraordinara marti, 8 iunie, pentru a analiza si repartiza suprafetele de pasune comunala. La Giulesti va fi prezent si un reprezentant al Agentiei Judetene de Plati si Interventii in Agricultura.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu