- Publicitate -
Ad imageAd image

Parerea mea: Tanti Horvath, ai gustat vreodata cianura? Ce ai zice de o portie? Ca noua ne ajunge!

Ad imageAd image

Cine e Anna Horvath? Nu stiu si nici nu fac eforturi sa aflu. Functia pe care o are spune tot: sef Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Cluj. Aceasta tanti a comis o greseala pe care nu i-o putem scuza decat in baza unor acte doveditoare care ar atesta ca sufera de debilitate mintala. Pana atunci, insa, ne rezervam dreptul de a crede ca in cazul Horvath e vorba doar de o aroganta provenita dintr-o frustrare freudiana.

Altfel nu ne explicam tupeul cu care ii ameninta pe consilierii baimareni, ca in cazul in care nu vor aproba functionarea SC Romaltyn Mining, acestia vor purta intreaga raspundere pentru ecologizarea haldei de steril a Flotatiei Centrale.

Probabil ca, prin restructurarile anuntate pentru institutiile de stat unde se freaca toata ziua mausul de birou fara un rezultat concret, Horvath s-a gandit ca si-ar putea pierde locul de munca si, de ce nu, avocatura ar fi o optiune. Iata ca si-a gasit si primul client: Romaltyn.

Fara a tine cont de rezolutiile Parlamentului European, un for pentru care Ana Horvath nu reprezinta decat un nume oarecare intr-un stat la limita subdezvoltarii precum este si Romania, fara a lua in calcul vointa autoritatilor locale si chiar a baimarenilor, clujenii trimisi de Horvath vin in Baia Mare pentru alte motive decat cele pentru care sunt platiti si incearca sa impuna Consiliului Local aprobarea deschiderii Romaltyn.

In baza carei legi, tanti Horvath? Esti dumneata avocatul Romaltyn si noi nu stim? Scrie undeva ca daca nu ecologizeaza Romaltyn halda de steril apartinand Flotatiei Centrale e vai de cozonacul nostru? Nu exista nicio alta cale decat Romaltyn? Nu s-au inventat si brevetat metode de prelucrare a sterilului aurifer decat pe baza de cianura?

Ai dumneata o lege care protejeaza Romaltyn? Sau protectia mediului se refera la baimarenii care au suferit mai bine de 100 de ani de pe urma unei poluari de care dumneata citesti doar in presa sau in cartile de specialitate? Institutia pe care o reprezinti matale te plateste pentru a asigura protectia mediului cetatenilor acestei tari si nu a mediului de afaceri, cum gresit intelegi.

Adresa asta, pe care cu nesimtire fata de baimareni ti-ai permis sa o trimiti alesilor locali ca unor oligofreni care nu au destula minte sa judece efectele actiunilor lor, suna mai degraba a amenintare si santaj. Numai sa nu faceti, ca vedeti voi!

In locul consilierilor locali, as interzice sa mai calce in Primaria Baia Mare vreodata cineva din institutia pe care o conduci. Asa, pe oportunitate. Sa vezi si matale, tanti Horvath cum e cu dispretul. Ca e usor sa vii din Cluj si sa ne pui cianura in mancare. Sau crezi ca daca Somesul curge de la Cluj inspre Maramures, la voi cianura nu va ajunge niciodata?

Ciprian DRAGOS

Click pe poza pentru marire.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu