- Publicitate -
Ad imageAd image

Ofensiva uzinelor mortii – Consiliul Local Baia Mare, acuzat de „exercitarea unui exces de putere”

Ad imageAd image

Romaltyn Mining si Romplumb au inaintat Consiliului Local plangeri prealabile impotriva hotararilor prin care alesii baimareni au aprobat instituirea interdictiei de construire in zonele aferente celor doua intreprinderi. Aceasta este o etapa obligatorie inaintea atacarii celor doua hotarari de CL in contencios administrativ.

In actul semnat de Vasile Uta, directorul general al Romplumb, se precizeaza faptul ca prin hotararile adoptate, consilierii locali au incalcat doua dintre drepturile prevazute de legea fundamentala: cel de proprietate si cel al accesului liber al unei persoane la o activitate economica. Drepturile respective sunt garantate de lege.

In ceea ce priveste Romaltyn Mining, in plangerea prealabila se precizeaza ca alesii locali au „exercitat un exces de putere”, incalcandu-se drepturile si libertatile fundamentale. De asemenea, Romaltyn avertizeaza Consiliul Local ca tocmai Primaria Baia Mare a fost aceea care a emis autorizatii de construire si certificate de urbanism, ceea ce „a creat un cadru legal adecvat si necesar functionarii acestei intreprinderi”.

Plangerile celor doua societati vor fi analizate in cadrul sedintei de Consiliu Local care se va desfasura in cursul zilei de vineri.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu