- Publicitate -
Ad imageAd image

Pe surse: Istvan Ludescher ar putea ramane primar interimar pana in 2012 – Ministerul Administratiei pregateste schimbarea legii privind administratia publica locala

Ad imageAd image

Alegerile pentru Primaria Baia Mare ar putea fi organizate abia in 2012. Surse din cadul Ministerului Administratiei au declarat pentru ZiarMaramures.ro ca zilele acestea, oficialii institutiei pregatesc un act normativ prin care sa modifice perioada de organizare a alegerilor in cazul incetarii mandatului de primar inainte de expirarea acestuia.

In textul de lege, reprezentantii Guvernului vor sa introduca precizarea ca alegerile pentru functia de primar se vor organiza doar in cazul in care incetarea mandatului are loc in primii doi ani de mandat. Iar pana atunci, conducerea Primariei sa fie asigurata de un interimar.

Argumentul este ca in acest moment, PDL lupta pentru castigarea Primariei Craiova, unde au un primar interimar, care ar putea castiga capital electoral pana in 2010.

In cazul lui Cristian Anghel, condamnarea a venit ceva mai devreme de jumatatea mandatului. Insa acesta a contestat in instanta ordinul prefectului prin care s-a constatat incetarea mandatului. Iar pana la ramanerea definitiva va mai trece mult si bine, avand in vedere numeroasele tertipuri folosite de Anghel pentru a tergiversa procesul si a amana organizarea alegerilor.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu