- Publicitate -
Ad imageAd image

Perchezitii DIICOT in mai multe judete din Romania, pentru destructurarea unei retele care inregistra ilegal magistrati, oameni de afaceri si demnitari

Ad imageAd image

In cursul diminetii de miercuri, procurorii DIICOT au efectuat zeci de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei retele care intercepta ilegal convorbiri telefonice, discutii in mediu ambiental, transmisii de mesaje si transferau date din sisteme informatice.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, perchezitiile domiciliare au avut loc in 11 in imobile din Bucuresti, in Iasi, doua perchezitii in Ilfov,  trei in Mehedinti , patru in Cluj, trei in Timis, doua in Bacau, doua in Botosani, doua in Suceava, doua in Arges, una in Alba, una in  Hunedoara, in Satu Mare, Buzau, Arad, Sibiu, Galati, Neamt, Ialomita, Dolj si Valcea.

Liderul retelei, N. Oproiu, a detinut, a utilizat si a comercializat, direct si prin intermediul retelei  internet, produse software destinate  interceptarii ilegale a comunicatiilor, transmisiilor de date efectuate prin intermediul terminalelor de telefonie mobila, precum si a discutiilor ambientale, programul fiind compatibil cu aproape toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele tip BlackBerry sau iPhone.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat 50 de persoane care, incepand cu luna ianuarie 2009, au apelat la serviciile invinuitului Oproiu N., achizitionand de la acesta una din variantele programului.

Cei 50 au instalat aplicatiile cumparate pe telefoane tinta si au utilizat produsele software, realizand inteceptari ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de catre alte persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza cercetari  pentru savarsirea de infractiuni informatice si infractiuni prev. de Legea nr. 51/1991, privind siguranta nationala a Romaniei. Cercetarile au fost efectuate cu suportul tehnic al S.R.I. si impreuna cu ofiteri de politie din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O., BCCO Iasi si B.C.C.O. Alba.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu