- Publicitate -
Ad imageAd image

Vlad Onet solicita colegilor din Consiliul Local sa permita Romplumb realizarea unei investitii care ar duce la reducerea poluarii cu dioxid de sulf

Ad imageAd image

Consilierul local Vlad Onet a initiat un proiect de hotarare privind introducerea unei exceptii de la interdictia de construire in zona Centrul Vechi – Ferneziu, aprobata de Consiliul Local in luna aprilie. Cererea lui Onet priveste tocmai societatea pentru care s-a luat aceasta hotarare. Adica, Romplumb, o intreprindere care polueaza in fiecare zi.

Alesul democrat liberal afirma ca solicitarea sa nu vizeaza decat un aspect concret, si anume o instalatie achizitionata de Romplumb, prin care se reduce poluarea.

„Am initiat proiectul de hotarare, pentru completarea interdictiei de construire. Este vorba de o instalatie, pentru retinerea dioxidului de sulf. Aceasta reduce poluarea. Romplumb are banii in cont pentru montarea aparaturii, instalatia e cumparata, iar acum are nevoi de autorizatie de construire pentru patru piloni pe care vine montata. In loc sa facem un bine, am reusit sa blocam o investitie pentru reducerea poluarii. Initiativa mea se refera strict la aceasta investitie”, a declarat Vlad Onet, care este membru in consiliul de administratie al Romplumb.

Acesta a mai precizat ca investitia valoareaza aproape 8 miliarde lei vechi, dintr-un total de 2 milioane euro, pe care Romplumb le are in vedere in acest an pentru investitii in cadrul programului de conformare, pentru reducerea poluarii.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu